Styrkelabbets kostscheman: Din väg till målvikten!

Köp e-boken för 199 kr!

Köp den tryckta boken för 239 kr!

Nå din målvikt – Ta kontrollen över din kost

När du vill gå ned eller upp i vikt – eller bara lära dig äta nyttigare men stå still i vikt – finns det få saker som är så effektiva som att följa ett kostschema. Men att anlita en kostrådgivare som skriver ett kan kosta tusentals kronor i månaden!

Styrkelabbets kostscheman är boken för dig som vill lägga grunden för att äta nyttig och proteinrik mat i vardagen. Med hjälp av våra kostscheman ökar du drastiskt dina chanser att nå målvikten, samtidigt som din kropp får tillräckligt mycket näring och protein för att du ska kunna bygga eller bevara muskelmassa under tiden.

I boken hittar du totalt 20 uppsättningar kostscheman:

 • 10 stycken med blandkost
 • 10 med vegankost

Klicka här för att se innehållsförteckningen.

Kostschemana är fördelade på energinivåer mellan 1 500–3 750 kcal, med två kostscheman (ett blandkost, ett vegankost) för varje energinivå i 250 kcal-steg. Om ditt energibehov är till exempel 2 500 kcal/dag, kan du alltså välja kostschemat 2 000 kcal för att hamna på ett underskott av 500 kcal/dag och gå ned i vikt, eller kostschemat 3 000 kcal för ett överskott av 500 kcal/dag och gå upp i vikt.

Alla kostscheman är skapade av den legitimerade dietisten Sierra de Goldsmith, som även sett till att du enkelt kan anpassa ditt kostschema om du har speciella behov, till exempel allergier, för att du ska kunna hitta en lösning som passar just dig.

Boken innehåller också kapitel om grunderna i att tappa fett och tydliga instruktioner för hur du räknar ut ditt kaloribehov samt hur du väljer rätt energinivå för ditt kostschema. Allt på vetenskaplig grund, med tydliga referenser till aktuell forskning.

Välj mellan e-bok eller tryckt bok

Styrkelabbets kostscheman går att köpa både som e-bok (pdf) och som tryckt bok (mjukband). E-boken kostar 199 kr, medan den tryckta boken kostar 239 kr.

Köp e-boken för 199 kr här!

Köp den tryckta boken för 239 kr här!

Styrkelabbbets kostscheman som tryckt bok

Det här innehåller Styrkelabbets kostscheman

 • Tydliga instruktioner för hur du räknar ut ditt kaloribehov och väljer rätt kostschema
 • Grunderna i att tappa fett och hur du tränar rätt under en viktnedgång
 • 20 st kostscheman (10 för blandkost, 10 för vegankost) skapade av den legitimerade dietisten Sierra de Goldsmith
 • Kunskap om vad som utgör en hälsosam och hållbar kost som du kan äta resten av livet
 • 5 måltider/dag (som enkelt kan slås ihop eller delas upp baserat på hur ofta du vill äta)
 • Alla ingredienser anges i gram för total kontroll
 • Alla kostscheman anger genomsnittligt dagligt energiinnehåll och fördelning av protein, fett och kolhydrater i energiprocent
 • Tips på tillagning
 • Instruktioner för hur du anpassar ditt kostschema vid behov av specialkost

Klicka här för att se innehållsförteckningen.

Vad är ett kostschema?

Ett kostschema är en tydlig handlingsplan för hur du ska äta för att nå dina viktmål. Oavsett om du vill gå ned, upp eller stå still i vikt.

I ett kostschema hittar du ingredienslistor för alla måltider under dagen, till exempel för:

 1. frukost
 2. mellanmål
 3. lunch
 4. mellanmål nummer två
 5. middag

Råvarorna anges i gram för att du ska få full kontroll över energiintaget, och när det behövs får du även instruktioner/förslag på hur ingredienserna kan kombineras och tillagas.

När du köper ett kostschema av en duktig dietist, får du alltid flera alternativ per måltid att välja bland, för att du ska kunna variera dig och inte tröttna på upplägget. I Styrkelabbets kostscheman hittar du sex alternativ per måltid: tre som består av blandkost och tre som är helt veganska.

Köp e-boken för 199 kr!

Köp den tryckta boken för 239 kr!

Om Sierra de Goldsmith

Sierra de Goldsmith, legitimerad dietist

Sierra är legitimerad dietist och vidareutbildar sig just nu till psykolog, en examen hon planerar att ta i slutet av 2018.

Träning och hälsa har alltid varit en röd tråd hos Sierra och redan som 8-åring började hon med rytmisk gymnastik. I dag instruerar hon både i yoga och spinning, men tränar även styrkelyft privat. Vid sidan av sina studier arbetar hon även som dietist, för ett företag inom celiaki, och håller föreläsningar och utbildningar i eget regi. Under 2013-2014 var hon med och utvecklade och drev en individuellt anpassad matkasse för tränande individer som ville förändra sin vikt eller kontrollera sitt energiintag.

Om Daniel Richter

Daniel Richter, vd Styrkelabbet AB

Daniel är civilingenjör och styrkeinstruktör med en mängd vidareutbildningar inom styrkelyft och styrketräning.

På styrkelabbet.se förmedlar Daniel, tillsammans med sin kollega Philip Wildenstam, vetenskapligt baserade råd om träning och kost, vilket ledde till att webbplatsen tog emot pris för ”Årets träningshemsida” 2014 och att Styrkelabbets podcast utsågs till ”Årets hälsopodcast” 2016. Daniel har över tio års erfarenhet av styrketräning och tävlar i både styrkelyft och bänkpress.

Köp den tryckta boken för 239 kr här

Eller, köp e-boken här.