Avsnitt 67: Deffa med Richter & Wildenstam! Så lägger vi upp våra dieter för att komma i form

Philip har snart gått ned 20 kg sedan 1 januari, Daniel har börjat jaga honom. Men hur gör vi egentligen för att tappa kärlekshandtagen?

Hålltider:
 • 00:30 – Försnack
 • 12:30 – Hur stort kaloriunderskott kan man ligga på utan att tappa muskelmassa?
 • 16:00 – Hur lägger vi upp vår deff?
 • 44:30 – Hur gör jag för att knäböja med mer vertikal överkropp?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag och Philip använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Relaterade artiklar:

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!6 svar på ”Avsnitt 67: Deffa med Richter & Wildenstam! Så lägger vi upp våra dieter för att komma i form”

  • Alltså jag måste ha länkat den där länken fel fler gånger än jag länkat den rätt, helt sjukt! :O

   Tack för att du sade till! 😀

   Svara
 1. Hej, och tack för ett grymt program.
  Jag håller nu på med mitt eget deffprojekt. Har under flera omgångar deffat och har fått väldigt bra resultat tidigare. Och informationen har jag läst mig till hos styrkelabbet. Tsck för det!
  Nu till min fråga om eran deff. Ni pratar väldigt mkt om protein, kcal-intag/underskott och styrketräning.
  Men..hur ser det ut med andra tillskott under deffen? Vitaminer, mineraler tex tar ni eller tänker ni nått extra där?
  Kreatin undrar jag över, tar ni det fortsättningsvis under deffen?

  Mvh och återigen tack för en grym sida och ett grymy program.

  Svara
  • Jag har slutat ta kreatin under deffen. Och jag tar inga andra tillskott eftersom jag äter tillräckligt mycket balanserad kost under helgerna – och frukt under vardagarna – för att inte riskera att få några brister.

   Svara
 2. Förra sommaren körde jag en egen diet som var en perfekt balans mellan viktnedgång och ett drägligt familjeliv. Jag skippade att äta det som inte var gott! Mer konkret så hoppade jag över att slentrianäta. Inga satans kakor vid eftermiddagsfikat (3-barnsfar, somrarna handlar ganska mycket om att bada, fika och äta glass), vid grillen på kvällen så finns det ofta gott kött, goda grillade grönsaker, kvar i ekvationen finns rödvin och potatis. Får jag ett eller kanske två glas rödvin, grillat kött och grönsaker så är det ju inget offer att hoppa över potatis. På detta sätt blir jag inte odräglig för familjen (sitta där och sura med en skål kvarg är inte trevligt eller socialt…) och samtidigt blir det inte oöverstigligt eller olidligt att hålla ”dieten” under ganska lång tid. Inga måsten, men att hoppa över det som kostar mer än det smakar. Funkar kanon för den som inte måste tappa desperata kilon snabbt och har lagom många trivselkilon att ta av. 🙂

  Svara
 3. Appropå lyssnarfråna 2 av Saga: Borde inte knäböj med vertikal överkropp ta mer på framsida lår (mer ”renodlat”)? Fördelaktigt för den som strävar efter att bli benstark, m a o?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.