Så här lägger jag upp min deff!

Okej, vi ger väl det här med rörlig media en chans. Verkar poppis. 🙂

Glid gärna in och prenumerera på YouTube-kanalen, och ge en tumme upp ifall du gillade klippet!

Relaterade inlägg:

Relaterade poddavsnitt:6 svar på ”Så här lägger jag upp min deff!”

 1. Tjena Daniel,

  Först av allt vill jag tacka för en inspirerande sida och podcast (ge Philip en bro-fist från mig:)). Du/ni har fått mig att hitta glädjen i träningen igen och efter 15års kroppsbyggarträning, kör jag nu enbart träning inriktad på styrkelyft.

  Jag har 2 frågor eller kanske önskemål:

  1) Jag har ruskiga problem med min rackpostion och det begränsar mig otroligt i frivändningar och frontböj. Vore väldigt tacksam om du kunde berätta lite om vad man kan göra för att den ska bli bättre. Jag har dessutom ganska grova armar vilket begränsar mig ytterligare, så har du några tips om att skifta grepp etc, är även dom varmt välkomna.

  2) Är otroligt nyfiken på hur man kan jobba upp rörligheten i fotlederna, så det vore också väldigt intressant.

  Hoppas att jag inte har missuppfattat din uppmaning om att skriva frågor här. Gäller det endast frågor relaterade till deff, tar jag på mig dumstruten och ställer mig i skamvrån:)

  Hoppas att du läker bra efter operationen och stort tack än en gång!

  Mvh
  Michael

  Svara
 2. Hej

  Tack för en bra pod, jag fått många nya insikter.

  Intressant med uträknlngen av kaloriunderskott.

  Jag har inte tränat på 20 år när jag bestämde mej för att göra något åt min kropp. Jag är 58 år vägde ca 130 kg och midjemåttet var över 130 cm alltså riktigt överviktig.

  I mitten på oktober började jag med att lägga om kosten ( min fru Jill räknade ut allt åt mej ) till ca 1600 kalorier / dag. Från mitten av dec lade jag till 1 timma snabb promenad 5 dagar / vecka samtidigt som jag slutade röka. I mitten på jan lade jag till ytterligare 1 dag / vacka. I mitten på feb ökade jag till 7 dagar och i mitten på mars har jag skta infört lite styrketräning. Idag har jag blivit tvungen att minska kaloriintaget till under 1000 kalorier / dag för att fortsätta gå ner.

  Min vikt idag är 104 kg och midje måttet ca 112 cm. Hur tycker ni att jag skall göra nu för att bygga så mycket muskler som möjligt, kollade med eran räknare om fetthalt och har enligt den 32 % fett…

  Mitt mål är 90 kg ungefär…

  Ha de bra

  Svara
 3. Hej!

  En grej jag klurade på som jag inte hört resoneras kring är följande. Det är så klart viktigt att styrketräna under sin deff, men hur lite eller hur mycket måste ett pass innehålla för att det ska anses vara tillräckligt?

  Räcker det med ”hemmapass”, typ armhävningar, fria knäböj, kettlebellsvingar etc, under 20-30 minuter, säg 3 ggr i veckan eller blir det för lite volym/intensitet för att bibehålla muskelmassa under en deff? Eller i stil med två gympass (tex helkropps) och ett hemmapass likt ovan? Skulle ett av veckans pass kunna vara ett löp-pass? Är grejen att man vill se till att hela kroppens muskler aktiveras i någon mån?

  Svara
  • Ju mer kvalitet i styrketräningen, desto mer signalerar du till kroppen att inte ta av muskelmassa. Satsa på samma saker som du gör för att bli grov: basövningar och ganska tungt, saker som signalerar för muskeltillväxt. Liksom alla faktorer så är det inte svart eller vitt, det är en gråskala och gränsen flyttas beroende på andra faktorer som sömn, kaloriunderskott, proteinintag, mm.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.