Kettlebellträning: Varför, hur och vilken vikt?

Varför tycker jag om kettlebellträning så mycket? Hur tränar man med dem? Och vilken vikt ska du börja med?

Det är vad jag snackar om i videon nedan, som produceras i samarbete med Gymgrossisten.

Dessutom visar jag upp min senaste kettlebell från Master Fitness som du kan köpa på länken här (affiliatelänk).

Obs! Sedan den här videon publicerades så har Gymgrossisten tagit in en ny modell av kettlebell från Master Fitness. Den är av hög kvalitet, men billigare än den jag visar i videon nedan, och därmed vår nya rekommendation.

>> Du hittar den nya modellen på den här länken!

Prenumerera gärna på Styrkelabbets YouTube-kanal! 🙂

Fler inlägg om kettlebells:4 svar på ”Kettlebellträning: Varför, hur och vilken vikt?”

 1. Hej. Har funderat ett tag på att köpa hem en kettelbell. Men vet inte vilken vikt som skulle passa.Har tränat ett tag Och ligger på 108kg bänk 160kg knäböj och 180kg mark. Vilken vikt skulle du rekommendera ?
  Mvh Michael

  Svara
  • Vid den nivån skulle jag nog fundera på en 24:a! Det är generellt en ganska bra allroundvikt för styrketränade herrar. Den kommer funka för dig att svinga, och jag tror att du kan träna pressar med den också. Även om en 24:a skulle vara lite tung att pressa just nu, så kommer du ha mycket användning för den senare.

   Svara
 2. Hej!
  Jag tränar just nu efter Starting Strength 5 x 5 och efterlyser ett träningsprogram med kettlebells som på ett ungefär täcker det jag redan nu tränar med SS. Reps och set? styrka är väl det jag har som mål.

  Tack för ett grymt jobb med styrkelabbet!

  mvh Andreas

  Svara
  • Bara skaffa en tung kettlebell, och så kör du 3-5 set svingar, knäböj, pressar och rodd (och kanske armhävningar med) med dessa 2-3 gånger per vecka. Repsen är det inte supernoga med, så länge du hamnar mellan 1-30 reps typ. 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.