Avsnitt 88: Hur tungt ska du lyfta för att bygga muskler?

Hur tungt ska du lyfta för att bygga muskler? Ny forskning leder oss lite närmre sanningen. Dessutom snackar vi om vårt nya träningsprogram Bänkpress Boogie!

Hålltider:
 • 00:30 – Försnack
 • 02:00 – Bänkpress Boogie!
 • 08:30 – Lyssnarfråga: Vilken slags cardio samt vilken intensitet inverkar minst på styrketräningen?
 • 14:20 – Ska du lyfta tungt eller lätt för muskelmassa och styrka?
 • 30:20 – Är upphöjda marklyft bättre än vanliga marklyft för att bygga en grov rygg?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag och Philip använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!5 svar på ”Avsnitt 88: Hur tungt ska du lyfta för att bygga muskler?”

 1. Vad betyder det ens att något är grisigt? Låter ju inte klokt. Vad gör ni med era kroppar och kroppsvätskor som gör att ett lyft blir grisigt? Vid närmare eftertanke vill jag nog inte veta…

  Svara
  • Att något är grisigt, relaterat till styrkelabbet, betyder oftas att du gör något som är väldigt jobbigt och tungt. Att sedan relatera detta till kroppvätskor förstår jag inte riktigt, det enda jag kan komma på vara relevant är svett. Vilket iaf jag tror majoriteten av alla styrketränande har upplevt och tycker du inte om det föreslår jag att du håller dig borta från all form av fysisk träning…

   Svara
 2. När ni pratar om att 12-20 set per muskelgrupp per vecka ger bäst hypertrofi, ser ni då lats och ländrygg som två skilda muskelgrupper, eller hela ryggen som en muskelgrupp?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.