Bonus till avsnitt 14: Lyssnarnas frågor om protein!

Tre stycken bonusavsnitt i rad, fortsätter vi så här får vi stryka ”bonus” framför namnet!

I det här extrainsatta frågeavsnittet till onsdagens avsnitt svarar vi på några av er lyssnares alla frågor om protein.

Frågor vi besvarar är bland annat:

 • Borde du dricka protein medan du styrketränar?
 • Vilket proteinpulver är bäst – Vassle, soja eller kasein?
 • Ska du dricka BCAA, EAA eller proteinpulver?
 • Spelar det någon roll hur du fördelar ditt proteinintag under dagen?

Det proteinpulver som jag och Philip använder och rekommenderar heter ”Whey 80”, och det kan du köpa hos vår sponsor Gymgrossisten på www.gymgrossisten.com/styrkelabbet.

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Relaterade länkar

Relaterade artiklar:

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:4 svar på ”Bonus till avsnitt 14: Lyssnarnas frågor om protein!”

 1. Hej Daniel. jag har läst runt här på din sida (som är super), men jag känner mig osäker. jag vill bli ”Rykande het, och stark som en lejoninna”, men vet inte vilken väg jag ska ta. jag är inte överviktig, men vet inte hur jag ska ta mig dit. jag tränar efter starting strength, transportcyklar 4-5 ggr i veckan och kör kickboxning ibland. ska jag äta med ett underskott på 500kcal eller ska jag äta lite mer än vad jag behöver för att bygga muskler? Jag vill ju bli superstark också.

  Svara
  • Hej Josefin!

   Om du är ungefärligt nöjd med vikten där den ligger, men vill få mer fett och mindre muskler, så är lösningen helt enkelt bara att köra på med så mycket styrketräning du orkar! Följ alla råden för att bygga muskler, och ligg på kaloribalans.

   Svara
 2. Det skrivs så mycket om behovet av protein. Skulle gärna vilka läsa om behov av glykogen för effektiv fettoxidation. Får inte i hop hur man ex tränar HIIT på fastande mage (ex morgonträning el som första pass efter fasta i en periodisk fasta ) å får bra fett förbränning . Hög energiförbrukning ja. Men om glykogenet är slut bryts väl inte fettet ner? Eller har jag missförstått?

  Svara
 3. Hej!
  Först och främst vill jag tacka för att Styrkelabbet finns – för första gången i mitt 32-åriga liv tycker jag nu det är roligt att gå till gymmet (efter ett ”smärre” uppehåll på sex år…).
  Nåväl, angående intag av protein så undrar jag om jag ska ta protein-shakes även dagar när jag inte tränat. Jag tränar 3 ggr i veckan just nu och försöker samtidigt hålla rätt bra koll på kaloriintaget så de där 399 kalorierna vill jag helst inte ta om det inte ”är värt det”. Samtidigt vill jag ju självklart få ut så mycket som möjligt av träningen… Jag fattar att jag behöver protein när jag har tränat men ska jag ta det även på vilodagar?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.