Zero to Hero: ett över/underkroppsprogram för styrka och muskeltillväxt!

Idag ligger ett sprillans nytt premiumprogram och väntar på dig i StrengthLog-appen: Zero to Hero!

Zero to Hero är ett 10 veckor långt över-/underkroppsprogram centrerat kring basövningar. Inledningsvis fokuserar du mer på hypertrofiträning, för att mot slutet träna mer och mer på tunga vikter med låga repsantal. Du rör dig under de tio veckorna från att träna 10 reps ned till 1 rep i den allra sista veckan – där du försöker slå PB på 105 % av ditt tidigare max!

Träningen är fördelad på två underkroppspass och två överkroppspass per vecka, som vart och ett fokuserar på knäböj, bänkpress, marklyft respektive stående press. Efter passets fokuslyft går du över till kompletterande träning för över-/underkroppen.

Träningsvolymen är medelhög, och du tränar alla kroppens större muskelgrupper med en frekvens av två gånger per vecka. Passen är utformade för att inte sluka för mycket tid, och du som lägger på ett kol kan nog bränna igenom dem på cirka en timme. Tar du det lite lugnare och vilar längre mellan seten, kan du nog räkna med uppåt 90 minuter.

Zero to Hero: målsättning

Tanken med programmet är att öka både din muskelmassa och styrka – där huvudfokus ligger på muskeltillväxt i början, för att mot slutet mer och mer rikta in sig på styrka genom tyngre vikter och lägre repsantal i huvudlyften. Tack vare att den kompletterande träningen hänger kvar genom hela programmet, tror vi dock att möjligheterna till kontinuerlig muskeltillväxt under programmet kommer att vara mycket goda.

Inte bara vikterna ökar för varje vecka, utan det gör även ansträngningsnivån. Programmet börjar ganska enkelt, för att sedan bli mer utmanande för varje träningsvecka du klarar av. Om du lyckas beta av varje set, väntar din belöning i form av ökad styrka (och högst troligen även muskelmassa!) vid regnbågens slut vecka tio.

I appen hittar du ytterligare information om upplägg och hur du bör tänka kring setvila, progression, med mera. Tryck bara på Läs Mer-knappen när du kikar på programmet, så hittar du mer information.

Vi hoppas att det här ska vara ett roligt och utmanande program, som tar dig från ur form till i form. Eller från Zero to Hero!

Du hittar detta, och alla andra av våra program, i vår app StrengthLog (till iOS och Android)!


Klicka här för att komma tillbaka till listan på träningsprogram.

5 svar på ”Zero to Hero: ett över/underkroppsprogram för styrka och muskeltillväxt!”

 1. Trevligt med nytt program. Snart kanske det kan vara läge att skapa en guide över guider? Dvs att någon form av guide till när var hur vissa program rekommenderas i vilket syfte, dvs med hänsyn till typ mål /inriktning och ungefär hur erfaren man ska vara för olika program.

  Svara
 2. Jag tränade detta program under vårvintern, och kan säga att det var precis vad som behövdes för att komma ur form, i form.

  Mitt startläge var att träningen varit sporadisk under 3-4 månader, med ca 10% tapp i styrka på de fyra baslyften som följd. Detta program agerade en snäll men påbjudande knuff på rätt köl.

  Rekommenderas varmt!

  Svara
 3. Hej, har precis avslutat zero to hero, tyckte det var ett jättebra program. Tänkte köra det igen. Varför står programmet inte med här på hemsidan förresten? Har programmet blivit lite bortglömt?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.