Avsnitt 247: Hur går du från reps- till maxstark? Hur slipper du valkar i händerna? Nya lyssnarfrågor!

Efter snart två månader med dunderseriösa ämnen, metaanalyser och pannorna i djupa veck, är det äntligen dags att lätta på locket till en diger frågeskörd om allt mellan onda valkar och Stångbys bolagskonnässör.

Dagens avsnitt presenteras alltså av dig, kära lyssnare, och vi är djupt tacksamma över att du fortsätter ställa oss frågor efter alla dessa år. <3

Alla ämnen återfinns i hålltiderna nedan.

Just ja, under försnacket berättar Daniel om vårt nya premiumprogram i appen, Zero to Hero. Missa inte det, om du är nyfiken på om det träningsprogrammet passar dig!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack om träningsprogrammet Zero to Hero
 • 11:30 – Lyssnarfråga 1: Vad behöver jag förändra om jag är väldigt repsstark men maxsvag?
 • 18:15 – Lyssnarfråga 2: Har fått ett milt ryggskott, hur länge ska jag vänta innan jag går tillbaka till gymmet?
 • 22:00 – Lyssnarfråga 3: Planerar ni att göra ett längre program av Styrkelyft Schottis? Till exempel 12 veckor med längre grundträning och toppning.
 • 24:00 – Lyssnarfråga 4: Vad ger mest sekundär effekt: Att träna för styrka och få muskler på köpet, eller att träna för muskeltillväxt men bli starkare på kuppen?
 • 28:00 – Lyssnarfråga 5: Vilka är de bästa lärdomarna ni har dragit av dokumentären Rocky IV?
 • 28:40 – Lyssnarfråga 6: Hur bra fungerar kalkylatorn på styrkelabbet.se och i appen för att beräkna 1RM?
 • 34:30 – Lyssnarfråga 7: Hur ska jag sköta om händerna mellan passen, för att slippa valkar och såriga handflator?
 • 38:05 – Lyssnarfråga 8: Hur viktigt är det med kosttillskott i form av vitaminer, mineraler, fiskolja med mera?
 • 43:10 – Lyssnarfråga 9: Vad är pump och är det något jag bör eftersträva eller undvika?
 • 46:20 – Lyssnarfråga 10: Varför ligger övningar för samma muskelgrupp så ofta på rad i era program, i stället för omlott med andra övningar i samma pass?
 • 49:30 – Lyssnarfråga 11: Vad är era fem bästa tips för att gå ned i vikt utan att räkna kalorier?
 • 1:01:40 – Lyssnarfråga 12: Varför är det så att varje gång jag ser Daniel i Lund, är det utanför Systembolaget? Är det dit vi ska gå om vi vill öka i marklyft?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 247: Hur går du från reps- till maxstark? Hur slipper du valkar i händerna? Nya lyssnarfrågor!”

 1. Har för mig att jag läst för flera år sedan att Daniel inte deloadar (eller minns jag fel)? Om man ska deloada, hur gör man det bäst?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.