Styrkelabbets hemmagympaket – 10 % rabatt på prylarna vi gillar!

Vid det här laget har du förhoppningsvis lagt märke till vår serie om att bygga ett hemmagym, som du hittar här.

I den serien går vi igenom allt du bör tänka på när du väljer ut den viktigaste utrustningen till ditt hemmagym, såsom golv, bänk och rack, skivstång och vikter, hantlar och det där lilla extra.

För att du ska slippa klicka ihop ett helt gym själv, har Gymkompaniet (som vi gjorde serien tillsammans med) tagit fram Styrkelabbets hemmagympaket, baserat på våra rekommendationer och val i serien – dessutom till 10 % rabatt!

I det här inlägget går jag igenom innehållet i paketet, för att du ska kunna avgöra om det är något som passar dig.

Observera att i det här inlägget länkar vi med så kallade affiliatelänkar. Det innebär att vi får provision om du gör ett köp via våra länkar – givetvis utan någon extra kostnad för dig! Det är ett sätt för oss att fortsätta skapa innehåll som är gratis att ta del av, och hålla nere antalet annonser. Gör du ett köp via våra länkar är vi förstås oerhört tacksamma!

Styrkelabbets hemmagympaket

Paketet innehåller:

Som du märker ingår alltså inte golv (eftersom behov och förutsättningar kan variera stort) eller lull-lull såsom hantlar och strongmanprylar.

Istället innehåller paketet alla basic-grejer som behövs för effektiv styrketräning med skivstång.

 • Recoils styrkelyftsstång är 220 cm lång och väger 20 kg. Den har alla mått och egenskaper som en riktig styrkelyftsstång ska ha: 29 mm i diameter, 50 mm vikthylsor, glidlager under vikthylsorna, bra grepp och en maxbelastning på 900 kg.
 • Viktskivorna är så kallade bumper plates, vilket betyder att de är gjorda för att kunna släppas utan att varken gå sönder eller skada underlaget. De är svarta, har 45 cm i ytterdiameter och 50 mm innerdiameter. Recoils bumper plates har en god viktnoggrannhet på 1 % och har testats för över 20 000 släpp. Paketet innehåller viktskivor med en sammanlagd vikt på 150 kg.
 • Skivstångsställningen är ställbar i både höjdled och sidled, för att du ska kunna använda den både för knäböj och bänkpress, och du kan även putta ihop den och använda handtagen på baksidan för att göra dips. Du kan ställa in viktkrokarna från 66 upp till 150 cm, vilket tillgodoser de allra flestas behov. Ställningen har en rekommenderad maxbelastning på 300 kg.
 • En plan träningsbänk är vad vi generellt rekommenderar för dig som mest ska använda din bänk till bänkpress. Detta för att det oftast leder till en stabilare bänk, utan några glapp i dynan som är obekväma när du ligger på den. Med sina 44 cm i höjd, 31 cm i bredd och lagom fast dyna är det här en toppenbänk för bänkpressande. Ingen maxbelastning är angiven för bänken, men baserat på när jag undersökte den så är den god för riktigt tunga bänkpressar.
 • Snabblås, med vilka du enkelt låser fast viktskivorna på stången, för att de inte ska röra sig under lyftens gång.

All utrustning har jag och Philip personligen klämt och känt på, och den ger ett robust, högkvalitativt intryck som är extremt prisvärt för hemmagymmaren. Jag har själv tränat med Recoils styrkelyftsstång i flera månader nu och har inga anmärkningar. För drygt två tusenlappar (som den går för med paketrabatten) är den rent ut sagt ett kap.

Det går att uppgradera sitt paket, och välja ett Half Rack Premium istället för den vanliga skivstångsställningen – för den som vill ha något ännu lite mer stabilt och robust.

Kort sagt så tycker jag det här är ett riktigt grymt paket för dig som vill komma igång med skivstångsträning hemma, dessutom till 10 % rabatt i och med paketpris.

> Klicka här för att komma till Styrkelabbets hemmagympaket!

Vad saknas då?

Det som inte ingår i det här paketet och som du behöver lägga till själv är i första hand ett gymgolv.

Det finns egentligen två huvudtyper av golv att välja på:

Om du bara vill skydda underliggande golv mot repor och slitage, och få ned ljudnivån lite, räcker ett underlagsgolv i stil med den 6 mm tjocka Everrollmattan. Den är dock inte stötdämpande nog för att släppa tunga vikter på. Möjligen funkar det om du sätter ned dina marklyft försiktigt, men det är inget vi tar ansvar för. 🙂

Nej, ska du släppa tunga vikter i golvet så bör du ha ett stötdämpande golv som är minst 25 mm tjockt, till exempel det här pusselgolvet som kommer i rutor om 1×1 m. Det dämpar både stötar och ljud mycket bättre, vilket alltså skyddar både träningsutrustningen, golvet, din hörsel och relationen med grannarna. Mattorna är tunga nog för att ligga kvar där du lägger dem.

Det är den här stötdämpande typen av golv som jag själv har i mitt hemmagym. Jag har dock ett som är ännu lite tjockare, nämligen det här på 30 mm, men jag är säker på att 25 mm hade räckt gott.

Utöver golv finns det förstås en myriad av prylar du kan addera till ditt hemmagym, och några hittar du i våra inlägg om hantlar och det där lilla extra.

Klicka här för att komma tillbaka till vår samlingssida om att bygga hemmagym.

4 svar på ”Styrkelabbets hemmagympaket – 10 % rabatt på prylarna vi gillar!”

 1. Möjligen en dum fråga 🙂 men har ni hört om någon som kör ett sånt här typ av hemmagym i en lägenhet tex tredje våningen?

  Blir det för mycket ljud? Finns det någon risk att golvet brakar sönder av all vikt?

  Svara
  • Såvida du inte bor i ett gammalt ruckel så kommer golvet med all säkerhet att hålla, troligen även om du bjuder över Krzysztof Wierzbicki på marklyftsträning.

   Däremot kommer ljudnivån in till grannarna vara ett problem, åtminstone när du släpper vikter på golvet. Att slamra med vikter mot själva ställningen, som vid bänkpress och knäböj, tror jag däremot inte kommer att vara ett problem i ett hyfsat modernt hus med bra ljudisolering.

   Svara
 2. Tjena!

  Funderar lite på hur mycket det sviktar om man knäböjer på pusselgolvet. Är det värt att lyxa till det och t.ex. köpa deras lyftplattform med bambu i mitten och pusselmatta på sidorna för maximal stabilitet (vet inte om man får länka)? Eller är det kanske onödigt om man inte lyfter mycket tungt?

  Svara
 3. Hej,
  Hade ni gjort samma rekommendationer idag, 2 år efter ni skrev artikeln?
  Tänkte bygga mitt hemmagym i 20m2 källare om någon månad.
  Mvh Tim

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.