Avsnitt 147: Hur ska du träna om ena benet eller armen är starkare än andra?

Helgen som gick tog vi på oss riktiga kläder och träffade folk! Massor med folk! Okej, Philip hade shorts på sig – det är trots allt bara slutet av oktober – men Daniel såg anständig ut.

Anledningen till detta stavas så klart Tyngre Classic 7, ett av årets roligaste event för styrkenördar. I dagens försnack hinner vi sammanfatta helgen och alla fantastiska tävlingar vi såg – plus förklara varför vi låter så förbannat trötta.

Dagens huvudämne är en ny studie på hur aptiten påverkas av stress. Med den i bakhuvudet går vi vidare till att sammanfatta vad vi tycker är ett par vettiga strategier för att undvika okynnesätande.

Sist men ack så efterlängtat svarar vi äntligen på en specifik lyssnarfråga om muskulär obalans, närmare bestämt om hur mycket det spelar roll att ena benet eller armen är större och starkare än andra. Vi pratar om hur du ska tänka med träningen för att kompensera – och ifall du ens behöver kompensera.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack om Tyngre Classic 7
  • 13:05 – Dagens ämne: Så påverkas aptiten av stress
  • 25:30 – Lyssnarfråga: Hur ska jag träna om ena benet eller armen är större och/eller starkare än andra?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.