Avsnitt 146: Är det viktigt att göra lika många set rodd/chins som du pressar?

Stoppa oss om du har hört den förut: För varje set du pressar, måste du göra ett set rodd, chins eller latsdrag för att inte skapa muskulär obalans.

Hur ligger det egentligen till med den saken? Vi går igenom argumenten för och emot och landar i en extremt tydlig rekommendation (om att det beror på och att olika muskelgrupper kanske inte måste tränas med exakt samma upplägg).

När vi ändå snackar om kompletterande träning, är det okej att vi tuggar på en stund om bulgarian split squats? Tack kompis! Övningen har nämligen en plats i de flestas arsenal, även om målet är styrkelyft och det är kul att bara knäböja.

Vi hinner även med två lyssnarfrågor: Måste du träna sidolyft för komplett axelträning? Kan du ta kreatin året runt eller bör kosttillskottet cyklas med pauser?

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 10:10 – Dagens första ämne: Ska du göra lika många set rodd/chins som du pressar?
  • 28:20 – Dagens andra ämne: Bulgarian split squat – ett utmärkt komplement till knäböj
  • 35:00 – Lyssnarfråga: Måste jag träna sidolyft för att bygga kompletta axlar?
  • 38:40 – Lyssnarfråga: Kan jag ta kreatin året runt eller behövs pauser?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!

2 svar på ”Avsnitt 146: Är det viktigt att göra lika många set rodd/chins som du pressar?”

  1. Studier på kreatin och hjärna? Det låter väldigt intressant, minns du vem som forskade? Var det kreatin som strukturellt stöttande vid t.ex. hjärnskakning eller handlade det om kognitiva funktioner i allmänhet? Tack för en bra Podd! Ni är min krycka i vardagen. Jag kan f.ö. meddela att man kan ta sig en pasadoble efter sin boogie, om man är villlig att lämna egot utanför gymmet 😉 Jag testar det nu och det tar rätt bra 🙂

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.