Avsnitt 143: Kan du påskynda återhämtningen med mjuk stretching?

Hur brett ska du stå när du knäböjer? Kan mjuk stretching hjälpa din återhämtning? Och varför tränar Daniel så tungt varje pass nu för tiden?

Blandad kompott i dagens avsnitt, med andra ord. Vi tittar på ett par nya studier, avfärdar myter om både knäböj och stretching, svarar på en lyssnarfråga och hinner också snacka en del om knävärmare och när vi planerar att göra comeback i styrkelyft (förhoppningsvis, peppar peppar, ta i trä).

Ett klassiskt avsnitt av Styrkelabbet podcast, av lärorikaste sort!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 16:20 – Dagens första ämne: Effekten av olika fotpositioner i knäböj
  • 26:30 – Dagens andra ämne: En ny studie visar att mjuk stretching kan påskynda återhämtningen – behöver vi bry oss?
  • 35:30 – Lyssnarfråga: Varför tränar Daniel så tungt varje pass just nu?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 143: Kan du påskynda återhämtningen med mjuk stretching?”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.