Gainer vs proteinpulver: Vad är skillnaden?

Vad är skillnaden mellan gainer och proteinpulver, och när passar det bäst att använda den ena eller andra?

En frisk novemberdag satte jag och Philip oss på min altan i Stångby för att reda ut skillnaderna åt dig i videon nedan!

Den här filmen gör vi i samarbete med Gymgrossisten, och om du vill köpa någon av produkterna hittar du dem via länkarna här nedan (obs, affiliatelänkar!):

I filmen jämför vi de två vanligaste varianterna av respektive tillskottstyp: En gainer som innehåller maltodextrin och vassleproteinkoncentrat, och ett proteinpulver som innehåller vassleproteinkoncentrat.

Och, skillnaden är inte större än så.

En gainer är alltså enbart protein som man har tillsatt snabba kolhydrater till. Det gör att en gainer kan vara ett lämpligt val när du antingen behöver återfylla glykogenlagren snabbt, till exempel vid flera träningspass eller tävlingar för samma muskelgrupp under en dag. Ett annat skäl att ta gainer kan vara att få i dig kalorier lättare.

Men gör det någon skillnad för muskeluppbyggnaden efter ett träningspass att lägga till snabba kolhydrater? Nej, inte så länge du får i dig tillräckligt med protein, ca 20-30 g.

Spana in filmen för lite mer information på ämnet (och för att se när vi bicepscurla), och prenumerera gärna på vår youtubekanal! 🙂

Mer på det här ämnet:

Youtube:

Artiklar:4 svar på ”Gainer vs proteinpulver: Vad är skillnaden?”

 1. Hej!
  Är det någon bra ide att kombinera gainer supre mass och whey -80 proteinpulver och dricka båda två? Jag är väldigt smal och har svårt att gå upp i vikt. Så jag söker efter medel som kan hjälpa mig gå upp i vikt och för att bygga muskler. Går det att gå upp i vikt av att bara dricka gainer / whey-80? Eller är det bäst att kombinera med träning? Vill egentligen bygga muskler också. Tack på förhand! mvh viktoria

  Svara
 2. Finns det förresten någon annan medel du kan rekommendera förutom gainer för att gå upp i vikt och/eller bygga muskler?

  Svara
 3. Hej
  Jag undrade vad ni tycker om att ta en färdig proteindryck, typ gainomax lean recovery (som inte har maltodextrin) istället för att ta en proteinshake med motsvarade mängd whey-protein och blandat med mjölk?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.