Avsnitt 16: På djupet med knäböj – så fixar du bäst teknik för dig

Knäböj är en fantastisk övning, men för många kan den vara väldigt svår att lära sig! Inte minst för undertecknad, som det tog flera år för att få till knäböjstekniken.

I dagens avsnitt hjälper vi dig att få ordning på din knäböjsteknik. Förhoppningsvis kan det här bespara dig skador eller flera frustrerande år av dåliga resultat.

Hålltider:

 • 00:30 – Försnack
 • 07:45 – Dagens ämne

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Relaterade artiklar:

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:4 svar på ”Avsnitt 16: På djupet med knäböj – så fixar du bäst teknik för dig”

 1. Hej!

  Appropå benspark, vad är din åsikt om dito? Är det övningen i sig som är elak eller kan det vara utförandet som gör att övningen fått dåligt rykte?

  Allt man läser om benspark är att den sabbar knän, men lik förbannat rekommenderar sjukgymnaster och naprapater övningen som rehab, just för dåliga knän.

  Svara
  • Hej Bob!

   Jag vet inte.

   Det verkar vara en viss grupp av personer som får ont av benspark, men samtidigt som du säger så föreskrivs den ju av många sjukgymnaster och naprapater som rehab.

   Kanske nyckeln ligger i att inte belasta tungt i övningen, utan köra lätt, lugnt och kontrollerat?

   Svara
  • Benspark är en bra övning för rehab tillsammans med olika balansövningar.
   Rehab är ju inte alltid träning för att ”bygga” muskler utan för återhämtning.

   Bensparken används ofta för att stärka ligamenten , öka blodcirkulation och syresätta områden i och kring knän. Kör med ”låg vikt” och satsa på att aktivera så mycket av muskeln som möjligt i varje repetition få in mycket mjölksyra i muskeln som stärker i och kring leder.

   Det är alltså inte bensparken som sabbar knät utan att man använder bensparken fel helt enkelt. Använd ett ben i taget när man kör maskinövningar så att du kan jobba dig förbi muskel imbalanser och mycket mer.

   Det är min åsikt.

   Svara
   • Detta är intressant! Jobbar du med detta själv, eller vad lutar du dina påståenden mot? Jag ifrågasätter dem alltså inte, utan tycker tvärtemot att det låter rimligt, men vill försöka värdera tyngden i det. 🙂

    Bonusfråga: Kan du peka mig i rätt riktning för att lära mig själv mer om detta?

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.