Pass 2, vecka 1: Massor av bänkpress, träning med tanig bror, och namngivningskalas!

Igår hade vi namngivningskalas för vår dotter Anja. Det blev en väldigt trevlig och mysig tillställning med familj och vänner. Vi höll till i trädgården hos mina svärföräldrar, hade fint väder hela dagen och kvällen, och Anja fick ett hjärtligt välkomnande till världen.

När hon inte var i någons famn så satt hon för det mesta i gräset, vilket hon gillar mycket, och så här såg den lilla damen ut:

Namngivningskalas

Att familjen var på besök i Skåneland bjuder även på den förträffliga möjligheten till ett träningspass med min bror Martin, så idag visade jag honom Lunds TK.

För hans del stod ett överkroppspass på schemat (liknande ett av de i detta träningsprogrammet), och för min del väntade pass 2, vecka 1 av Sheiko.

Jag hade hoppats att mitt knä skulle vara helt återställt vid det här laget (det blev ömt och svullet av lite bensparkande för någon vecka sedan), men jag kände under uppvärmningen att det fortfarande var för ömt för knäböj. Jag försökte då istället med marklyft som ju fungerade bra förra passet, men inte nu när jag hade förargat det med knäböj före. Så, ett lite inkomplett pass med massor av bänkpress och istället några skamsna set raka marklyft.

Brorsan fick även till 5×5 bänkpress på 102,5 kg, med ungefär 70 % av repetitionerna med stopp. Bra jobbat!

Bänkpress:

 • 60 kg x 2 x 5
 • 80 kg x 4
 • 100 kg (69 %) x 3
 • 110 kg (76 %) x 5 x 3

Försök till knäböj och marklyft, vilket inte funkade, så jag gick på passets andra bänkomgång.

Bänkpress:

 • 95 kg 66 %) x 4 x 6

Raka marklyft:

 • 60 kg x 2 x 5
 • 80 kg x 5
 • 100 kg x 5, 5, 10

Programmet sade ytterligare 4 x 6 reps ”Chest muscles” (till exempel flyes), men på grund av tidsbrist på grund av kluddandet med knäböj och marklyft så skippade jag det. Det kändes som att pektoralerna hade fått smaka ganska ordentligt ändå.

Programmet tyckte även jag skulle köra good mornings, men jag valde de raka marklyften istället.

Här är ett klipp från det fjärde setet bänkpress på 110 kg.

Det är riktigt irriterande det här med knät, med tävlingar hängande över mig om ungefär 2 månader så är jag väldigt ivrigt att kunna träna ordentligt. Speciellt som jag heeemskt gärna skulle vilja kunna klämma 200 kg knäböj och 250 kg marklyft.

Just nu längtar jag rejält efter:

 1. Nästa pass (tisdag kanske) och att förhoppningsvis kunna knäböja då.
 2. Tills vi får vårt hus i december och jag kommer kunna knäböja väldigt ofta.

Något annat: Enligt osäkra källor skulle brorsan numera vara lika grov som mig.

Det beror givetvis endast på konstiga kameravinklar, synvillor, optiljus, tryck, stroke (hos åskådaren), rök och speglar.

Martin Matsson 2

Martin Matsson 1

Martin Matsson 3

Glöm inte: Fri frakt!

Idag är sista dagen ni kan få fri frakt på kläder som ni beställer i webshoppen. Ange bara koden ”STYRKELABBET-FREESHIPPING” och tryck ”enter”.

Ni kommer till webbshoppen genom att klicka på den här länken.

I den kommande veckan ska jag försöka få upp en ny artikel. Antingen kommer det att handla om träningsfrekvens, eller så blir det en efterlängtad artikel av duktiga Sierra som handlar om att gå ner i vikt utan att räkna kalorier.

Vad har DU gjort i helgen?4 svar på ”Pass 2, vecka 1: Massor av bänkpress, träning med tanig bror, och namngivningskalas!”

  • Hah, det vettifan. Men jag gjorde i alla fall 11 reps t’n’g på 110 kg någon gång i våras, efter någon vecka med låg träningsvolym.

   Nu kan jag i alla fall hoppas på att den lägre träningsstressen pga utebliven böj/mark kan hjälpa bänken ytterligare lite. Lockas lite av tanken att rotera vilken övning som man tränar med ”öka”-volym, och att under tiden köra övriga på ”underhålls”-volym.

   Förresten är det kul att vara igång och nöta med Sheiko igen. Hade glömt hur ”lätt” det var.

   Svara
 1. Fin bänk! Finns det någon speciell anledning till att du inte bänkpressar med bälte på (eller det kanske du gör när du närmar dig ditt max)?

  Svara
  • Tack du! Jag har faktiskt aldrig testat att bänka med bälte, för att jag tänkt att det inte ska göra någon skillnad. Men om det ger mer stabilitet så borde det ju faktiskt hjälpa… Ska försöka komma ihåg det! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.