Avsnitt 83: Dropsets är tidseffektiva, men hur bra bygger de muskler?

I dagens avsnitt snackar vi om en ny studie på dropsets och hur de påverkar muskeltillväxten. Dessutom pratar vi om knäböjsdjup för muskeltillväxt kontra prestation, och diskuterar när styrketräningen övergår från att vara hälsosam till att vara skadlig.

Hålltider:

  • 00:30 – Försnack
  • 05:00 – Hur ska man göra om man vill lyfta tungt i knäböj men samtidigt gå djupt?
  • 11:50 – Hur effektivt är dropsets för att bygga muskler?
  • 26:10 – När övergår styrketräning från att vara hälsosam till att vara skadlig för kroppen?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag och Philip använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!2 svar på ”Avsnitt 83: Dropsets är tidseffektiva, men hur bra bygger de muskler?”

  1. Älskar eran podd och humor. Ni gör det verkligen lättare för mig att ta mig fram och tillbaka till jobbet! Jag har en fråga. Min mage gillar tyvärr inte proteinpulver har testat ett gäng olika vasslepulver även laktosfria men det vill sig inte. Det konstiga är dock att jag klarar av mindre mängder så som kvarg och proteinpudding. Vad finns det för andra alternativ? Har läst runt och hört dåligt saker om sojaprotein, är det broscience att det skulle vara dåligt för hälsa?

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.