Avsnitt 36: Djupa knäböj – härligt och effektivt eller farligt och onödigt?

Är djupa knäböj verkligen säkra, eller vad säger vetenskapen? Och kan du lika gärna träna grunda knäböj?

Idag djupdyker vi i vad djupet på knäböjen har för effekt på dina knän och dina muskler.

Hålltider:

 • 00:30 – Försnack
 • 10:50 – Dagens ämne

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Relaterade artiklar:

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten!7 svar på ”Avsnitt 36: Djupa knäböj – härligt och effektivt eller farligt och onödigt?”

 1. Hej. Låter som om det är mycket skador inom styrketräning även bland dom som är jättekunniga och duktiga. Hur ska det då gå för nån som precis börjat gymma och inte kan så mycket alls om träning? Har du något bra tips för att slippa skador?
  Bra podcast!! (y)

  Svara
 2. Ni talar om kedjor, vad tycker ni om band kontra kedjor? Jag tänker mig att det är typ samma även om kurvan för motståndet mot rörelselängden troligen är lite annorlunda.

  Jag tränar på ett gym med band men utan kedjor, och har dessutom egna band men inga kedjor. Kedjor är ju rätt otympliga att ha med sig också så om banden har samma effekt så känns det som en en bra lösning.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.