Avsnitt 242: Den heliga graal – era frågor om att bygga muskler och bränna fett samtidigt

Trots alla belägg för motsatsen, påstås det fortfarande att endast nybörjare eller överviktiga kan bränna fett och bygga muskler samtidigt. Att alla som tränat länge och inte bär runt på rejält med underhudsfett måste välja antingen eller.

Så är det ju inte, som trogna lyssnare av podden redan vet. Men för en tränad person krävs det mer ifråga om kloka tränings-, kost- och återhämtningsval.

Med stöd av en färsk översiktsartikel i ämnet, diskuterar vi först vad som krävs för att gemene man ska lyckas med denna heliga graal inom styrketräning, innan vi går vidare och svarar på en handfull lyssnarfrågor om saken. Se hålltiderna nedan!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 06:55 – Dagens ämne: Praktiska rekommendationer för dig som vill bygga muskler och bränna fett samtidigt
 • 19:45 – Lyssnarfråga 1: När jag började styrketräna som en del i en viktminskning, stod vågen stilla men kläderna började snabbt bli för stora, vilket fick mig att undra över hur snabbt det egentligen kan gå att lägga på sig muskelmassa?
 • 23:20 – Lyssnarfråga 2: Hur stort kaloriunderskott är det mest optimala om målet är att bränna fett och bygga muskler? Är det bättre att ha ett lägre kaloriunderskott under en längre tid eller tvärtom?
 • 26:35 – Lyssnarfråga 3: Finns det några muskelgrupper som är lättare/svårare att bygga under deff?
 • 28:35 – Lyssnarfråga 4: Är det en god idé att lägga till cardio eller är det ”bara” att justera maten i tillägg till styrketräningen, om jag vill bygga muskler och bränna fett?
 • 32:30 – Lyssnarfråga 5: Jag undrar i stället över kombon att bränna fett och öka i styrka, är det lika svårt?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 242: Den heliga graal – era frågor om att bygga muskler och bränna fett samtidigt”

 1. Hej, jag vet inte om det är lite off topic men jag undrar följande.

  Om jag tränar rygg tex 15set till fail ett pass, blir det bättre resultat av det tror ni än att jag tränar 2 pass uppdelat på 7-8 set utan att gå till fail? Och isåfall vad kan jag förvänta med av de två olika tillvägagångssätten i resultat?
  Kanske är luddigt formulerat har precis avslutat ett saftigt ryggpass hehe

  Tacksam för svar mvh Kevin trogen lyssnare

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.