Proteinrika Cookie Dough-tryfflar

Ibland vill en bara ha något litet och sött. En så kallad munsbit.

Min to-go-to när jag vill ha något litet och sött är tryfflar av olika slag. Jag har genom åren gjort många, mååånga varianter av tryfflar, och även om jag gillar att prova nya idéer och smaksättningar så återkommer jag ändå gång på gång till dessa godbitar. Det är kakdegsbollar med hackad choklad i, och för extra gott doppar jag dem även i choklad. Det finns ju som bekant inget som heter ”för mycket choklad”.

Du måste såklart inte doppa dem i choklad, och är du väldigt noga med energimängden så kan du genom att skippa chokladdopp-biten minska lite på den totala energin. Jag har skrivit ut näringsvärden för både med och utan den extra chokladen (båda varianterna innehåller dock hackad choklad i själva tryfflarna) längst ner i inlägget.


Observera att länkarna till Gymgrossisten är affiliatelänkar.


Proteinrika Cookie Dough-tryfflar

Du behöver:

Gör så här:

  1. Rör ihop alla ingredienser utom chokladen och blanda tills jämnt.
  2. Tillsätt den hackade chokladen och arbeta in.
  3. Forma 5 bollar (det är rätt kladdigt men don’t worry det ska vara så) och lägg på ett bakplåtspapper, ställ sedan in i frysen en stund (en kvart eller så räcker).
  4. Smält resten av chokladen och täck varje boll.
  5. Förvara i frys eller kyl.

Näringsvärde för alla 5 tryfflar: 532 kcal || 20 g protein || 42 g kolhydrater || 37 g fett

Näringsvärde för alla 5 tryfflar om du inte chokladdoppar dem (men har i 10 g hackad choklad i smeten): 383 kcal || 18 g protein || 27 g kolhydrater || 26 g fett

Köp Styrkelabbets kostscheman

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.