Avsnitt 239: Era frågor om allt från kroppsbyggning till kosttillskott

Det är obligatoriskt med ett frågeavsnitt när vi har semester, och den här sommaren är vi så lökiga att vi bjuder på två!

Det här är alltså första delen av två, och nästa vecka svarar vi på ytterligare sju lyssnarfrågor. Dagens frågor hittar du i hålltiderna nedan.

Hoppas du har en skön sommar, kompis!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 06:35 – Lyssnarfråga 1: Jag tål inte mjölk, ägg, gluten och ett flertal andra livsmedel, men försöker ligga på 500 kcal överskott och få i mig 2 g protein per kg kroppsvikt. Då jag är begränsad i vad jag kan äta är detta en utmaning. Om jag måste välja, vad är viktigast: proteinintaget eller kaloriöverskottet?
 • 12:20 – Lyssnarfråga 2: Vad finns det för bra tresiffriga lyft att sikta på efter att jag fixat över 100 kg i marklyft, knäböj och bänkpress?
 • 17:35 – Lyssnarfråga 3: Det är poppis att avsluta pass med curls eller situps. Vilka andra övningar är det vettigt att avsluta pass med?
 • 21:55 – Lyssnarfråga 4: Om någon tar dubbelt så mycket som jag gör i knäböj, tar den personen automatiskt dubbelt så mycket som jag gör i benspark och bencurl?
 • 26:25 – Lyssnarfråga 5: Det pratas ofta om 10–20 set per muskelgrupp/vecka. Men hur definieras en muskelgrupp utifrån det?
 • 29:55 – Lyssnarfråga 6: Kommer Andreas Abelsson någonsin att gästa podden?
 • 32:00 – Lyssnarfråga 7: Den rekommenderade dagsdosen kreatin är 5 gram. Gäller det oavsett hur stor man är? Ska en person som väger 70 kg ta lika mycket som en som väger 140?
 • 34:55 – Lyssnarfråga 8: Hur mycket bedömer ni att det skiljer i muskeltillväxt i överkroppen om jag kör 3-dagars Bänkpress Boogie jämfört med 4-dagars Bodybuilding Balett?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!2 svar på ”Avsnitt 239: Era frågor om allt från kroppsbyggning till kosttillskott”

 1. Fråga: Hur påverkas styrketräningen av nikotin? Tobak är visserligen dåligt för hälsan i det stora hela, och försämrad syreupptagning på grund av rökning borde ju definitivt försämra resultaten i det långa loppet men kan man gynnas kortsiktigt genom bättre fokus eller andra effekter? Undrar eftersom jag tror jag är offer för en ”halo effect” som får nikotin att verka rakt igenom negativt trots att verkligheten sällan är så svart-vit.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.