Avsnitt 171: Vilka faktorer påverkar din prestation i styrkelyft?

Även om du aldrig tänker tävla i styrkelyft, är forskningen som görs på sporten intressant. Eftersom styrkelyft handlar om (om vi ska vara lite taskiga) att tävla i styrketräning. En styrkelyftare är helt enkelt en person som bestämt sig för att bli väldigt skicklig och stark i tre av de vanligaste baslyften.

Så frågan är om det går att generalisera runt vad framgångsrika styrkelyftare gör för att bli just framgångsrika? Eller för att uttrycka det i klarspråk: Finns det saker de allra flesta styrkelyftarna gör ifråga om till exempel teknik och träningsupplägg, som du kan ta lärdom av för att bli starkare?

Kanske, kanske inte …

Vi hinner även med en lyssnarfråga, den här gången om vegetarisk kost. Frågeställaren har nämligen svårt att gå upp i vikt – så vad är värt att tänka på lite extra som vegetarian om du har svårt att packa på dig muskler och kanske till och med lite välbehövligt underhudsfett?

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 06:00 – Dagens ämne: Vilka faktorer påverkar din prestation i styrkelyft?
  • 31:00 – Lyssnarfråga: Hur gör du för att få i dig tillräckligt med kalorier och protein som vegetarian, om du har svårt att gå upp i vikt?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.