Avsnitt 169: Återhämta dig snabbare genom att lägga till lätt extraträning (plus Daniel killgissar #3)

Kan du påskynda återhämtningen efter ett tungt, slitsamt träningspass genom att kort därefter lägga till ett jättelätt träningspass för samma muskelgrupper? Aktiv återhämtning är alltså ämnet för dagens lagom korta avsnitt!

Vi går igenom en ny studie som visade positiva resultat för just aktiv återhämtning, och passar samtidigt på att försöka definiera vad skillnaden är mellan ”aktiv återhämtning” och ”mer träning”. Gränsen är ganska flytande, men eftersom du är klok nog att lyssna på vår lilla språklåda, kommer du fatta grejen.

Men det är inte därför du är här. Det är nämligen dags för tredje upplagan av #danielkillgissar! Bör du satsa på magrutor eller lårsvep om du vill impa på stranden? Är det bättre att slåss med en höna som är lika stor som Philip, eller femtio stycken Philip:ar i hönsformat? Och hur många ölbärs kan Daniel dricka och fortfarande bänka 100 kg x 10? Viktiga frågor.

Som bonus på slutet, försöker vi reda ut vad skillnaden faktiskt är mellan ett PB och 1RM. Hoppas vi höll tungan rätt i mun.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 03:55 – Dagens ämne: Aktiv återhämtning kan hjälpa dig återhämta dig snabbare efter tunga träningspass
  • 23:05 – Daniel killgissar #3

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.