Avsnitt 168: Heavy holds, slingshots, klossar och olika grepp – dags för populära bänkpressvarianter!

Sist ut i serien om de stora baslyften och deras varianter: bänkpress!

Lyftet vi älskar att hata, hatar att älska eller helt enkelt bara önskar att vi var bättre på.

I dagens avsnitt hinner vi verkligen beta av många bänkpressvarianter. Så många att vi knappt orkar räkna dem själva, men typ något i den här stilen:

Varianterna flöt ihop lite med varandra och vi hann säkert nämna någon mer i förbifarten. För precis som i föregående två avsnitt, om marklyft och knäböj, handlar det här framför allt om att reda ut vilka för- och nackdelar vi ser med alternativen du har i din arsenal – den här gången för att ta din bänkpress till nästa nivå.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack om nya program och funktioner i appen
 • 14:15 – Dagens ämne: För- och nackdelar med en uppsjö populära bänkpressvarianter

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!

2 svar på ”Avsnitt 168: Heavy holds, slingshots, klossar och olika grepp – dags för populära bänkpressvarianter!”

 1. Någon erfarenhet av Spoto press? (dvs. man pausar med stången i luften några cm ovanför bröstkorgen) Verkar vara ganska många som talar väl om den som assistans till vanlig bänk, och hävdar att den hjälper en att lära sig hålla kroppen tight samt att sänka stången kontrollerat.

  Sedan har jag även en anekdotisk erfarenhet av kedjor; provade att hänga på ett par när jag körde snedbänk eftersom jag haft lite strul med axeln, speciellt i bottenläget, och tyckte att det kändes väldigt bra. Man kan ju också se det som att man gör det lite lättare i botten av lyftet och inte bara som att man gör det tyngre i toppen

  Svara
  • ”Spoto press” är definitivt en utmanande variant, för individer som behöver lära sig hitta en kraftfull bottenposition (och säkert i många andra fall också). Väl värt att testa!

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.