Avsnitt 151: Bänkpress, beta-alanin och gamlingar som drömmer om att bli starkare

Äntligen är de nya versionerna av vårt populäraste träningsprogram någonsin – Bänkpress Boogie – ute!

Eftersom vi älskar att snacka om just bänkpress, närmare bestämt hur man bryter igenom sin platå och blir ihågkommen som gymmets största legend, passar vi på att ägna en god portion av dagens avsnitt åt att snacka om hur vi tänkte när vi uppdaterade programmet.

Så även om just den delen innehåller sin beskärda del smygreklam för vår egen hybris, tror vi att du kan få med dig många matnyttiga tips som du kan applicera på din egen träning, utan att behöva betala en spänn för det.

Därefter visar Daniel att han grävt djupt och länge i ett av de populäraste kosttillskotten på marknaden: beta-alanin. Vilken effekt ger det? För vem passar det? Hur ska du i så fall dosera beta-alaninet? Och vilka bieffekter finns, om ens några?

Sist men inte minst svarar vi på en riktigt mysig lyssnarfråga: Hur gammal måste du egentligen vara innan du behöver ge upp hoppet om att slå nya PB:s på gymmet?

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 05:05 – Dagens första ämne: Hur tänkte vi ned vi skrev nya Bänkpress Boogie och hur kan du använda det i din egen träning?
  • 33:40 – Dagens andra ämne: Allt om kosttillskottet beta-alanin – effekter, dosering och biverkningar
  • 47:10 – Lyssnarfråga: Vid vilken ålder kan man sluta drömma om progression i baslyften?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!

5 svar på ”Avsnitt 151: Bänkpress, beta-alanin och gamlingar som drömmer om att bli starkare”

  1. Finns det planer på ett kompletteringspaket för oss som har 2-3, och funderar på om man kanske skulle komplettera? Det fattas ju 2 program i min ”bokhylla” nu 😉

    Svara
  2. Snart klar med andra vändan av Press Pasodoble och tänkte efter det gå på Bänkpress Boogie v.2. Vill inte tappa vanan och styrkan i press. Var i programmet skulle man kunna lägga till lite press utan att det påverkar allt för mycket?

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.