Bänkpress Boogie: Sex veckors träningsprogram för bänkpress!

Det här programmet – och alla andra premiumprogram – finns i vår app Styrkelabbet! Ladda ned den här för iOS eller här för Android och bli prenumerant, så kan du direkt börja följa våra program. 🙂

Observera att du INTE får tillgång till programmet i appen genom att köpa det i vår butik (genom länkarna nedan). För att följa programmet direkt i appen behöver du en premiumprenumeration. 

***

Var det längesen du slog ett personligt rekord i bänkpress?

Känns det som att du har nått en platå i din styrka och inte kommer vidare?

Få saker är mer tillfredställande än känslan av att bänkpressa en tyngre vikt än du någonsin lyft tidigare. Den tråkiga biten är när det går för långt mellan de här ögonblicken av framsteg.

Ibland flera månader. Eller mer.

Det är här Bänkpress Boogie kommer in i bilden.

Bänkpress Boogie är vårt sex veckor långa träningsprogram som inte bara gör dig starkare i bänkpress, utan även innehåller komplett överkroppsträning.

Programmen har hjälpt tusentals att bli starkare i bänkpress, och vi försöker kontinuerligt att förbättra dem. Det har lett till att vi i dag erbjuder programmet på fyra olika nivåer: från 2 till 5 pass per vecka, beroende på hur erfaren du är.

Programmen kostar 199 kr styck, men du kan också köpa alla fyra till paketpriset 349 kr och spara 447 kr mot att köpa alla separat.

Klicka här för att köpa paketet med alla fyra program för 349 kr (spara 447 kr).

(100 % riskfritt! Nöjd eller pengarna tillbaka!)


Starka framsteg börjar med en tydlig plan

Det här programmet är till för dig som inte har gjort tydliga framsteg i bänkpress på flera månader.

Känner du igen den här situationen?:

 1. Du kläcker en bra idé för hur du ska träna den kommande tiden.
 2. Du följer planen och börjar beta av träningspassen. Det går framåt i några pass, tills du …
 3. … plötsligt börjar justera planen inför varje pass. Snart glömmer du helt bort den listiga idén om hur du skulle träna och är tillbaka på ruta 1.

Ovanstående är vanligt.

Faktum är att det går att fortsätta i hamsterhjulet i flera år, utan att komma någonvart. (Vi har provat själva!)

Du kan gå till gymmet och göra dina pass, föra träningsdagbok och kunna all den grundläggande teorin, men ändå står ditt 1RM smärtsamt stilla.

Länge.

Styrketräning är inte komplicerat, men när du har nått en viss nivå börjar framstegen komma trögt för de allra flesta – ifall de inte har ett visst mått av planering i vad de gör.

Ingen raketforskning, men en viss eftertanke kring:

 • när träningsvolymen ska stiga,
 • när den ska minska,
 • och när vikterna ska ökas.

Det här är vad vi har gjort åt dig i Bänkpress Boogie.

Det här får du!

Programmet innehåller två filer:

 1. Bänkpress Boogie: Träningsprogrammet i form av en Excel-fil som du enkelt kan öppna i din telefon med gratisapparna Numbers (för iPhone) eller Excel (för Android), och därmed ha med till gymmet.
 2. PDF: 31 sidor med instruktioner, övningsguider samt våra bästa tips och tricks för att bli starkare i bänkpress.

Om du köper paketet får du givetvis alla fyra programmen, plus PDF:en.

Träningsprogrammet är grovt uppdelat i en grundträningsfas med stor träningsvolym, följt av en styrkefas med något lägre volym men tyngre vikter.

Programmet är utformat för att kunna tränas rullande om du så vill, med flera 6-veckorscykler efter varandra. Ett alternativ är att efter en avklarad cykel ta dig en eller två veckor av fri träning, innan du spottar i nävarna och kör en vända till.

Resultatet från våra testpiloter av det ursprungliga programmet var i medeltal en förbättring av 1RM med 5,5 % efter en programcykel – 90 % av alla som följde programmet förbättrade sina 1RM. Baserat på feedback från de tusentals som har tränat igenom programmet har vi gjort flera förbättringar, varav en är att låta grundträning utgöra en större del. Detta för att göra programmet ännu lämpligare att köra flera rundor av, och för att det trots allt är i grundträningen som du blir större och starkare.

Är du trött på att stå stilla i styrka och beredd att träna hårt och strukturerat i sex veckor, för att komma ut på andra sidan som en större och starkare bänkpressare?

Klicka här för att köpa och ladda ned paketet med alla program för bara 349 kr (du sparar 447 kr), eller fortsätt läsa om de individuella programmen.

Fyra program – vilket ska du välja?

I de fyra programmen stiger träningsfrekvensen från två ända upp till fem träningspass per vecka. Med en högre träningsfrekvens blir det också möjligt att få in en större total träningsvolym, vilket vi har tagit fasta på.

I tvådagarsprogrammet tränar du i medeltal 20 arbetsset bänkpress per vecka (10 set per pass), 26 set per vecka i tredagarsprogrammet, 40 set per vecka i fyradagarsprogrammet, och 49 set bänkpress per vecka i femdagarsprogrammet. Utöver detta tillkommer även kompletteringsträning för hela överkroppen, inklusive bröst och triceps.

antal set per vecka nya Bänkpress Boogie

Alla träningsprogram passar inte alla. Att göra stora, snabba ökningar av träningsvolymen är som att be om överträningsskador. Om du istället redan är på en hög träningsnivå och tar ett stort kliv nedåt i träningsvolym, är det osannolikt att träningen kommer vara ett tillräckligt stort stimuli för att framkalla nya träningsresultat.

Vi rekommenderar att du kliver in på samma antal träningspass som du är van vid, eller ett steg högre upp.

 • Brukar du träna två pass bänkpress per vecka? Välj då 2- eller 3-dagarsprogrammet.
 • Har du tränat bänkpress tre gånger i veckan ett tag nu, kan det vara dags att ge 4-dagarsprogrammet ett försök.
 • Är du van vid riktigt stora träningsvolymer av bänkpress och har tränat bänkpress fyra pass per vecka ett tag, kanske ett femte pass per vecka är vad som kommer driva dig vidare.

Ta dig inte vatten över huvudet genom att gå på ett träningsprogram med högre träningsvolym än du är förberedd på. Om du börjar med att träna två pass i veckan, kan du under månadernas gång jobba dig uppåt genom programmen efterhand som du känner att kroppen är redo för mer träning – troligen med mycket goda resultat som följd.

Bänkpress Boogie – 2 dagar/vecka

Bänkpress Boogie – 2 dagar/vecka är minstingen i sammanhanget, men också programmet som bär på den mest koncentrerade smällen. Du tränar bara två pass per vecka, men varje pass är i gengäld ganska matigt. De två passen växlar mellan lite lättare och lite tyngre vikter, för att både bygga en bred bas och en hög topp i styrkan.

Förutom bänkpress så gör du även kompletterande träning för bröst, triceps och bröstrygg varje pass, vilket gör det till ett förhållandevis komplett överkroppsprogram, även om vi av tidsskäl har utelämnat isolerad träning för till exempel biceps och axlarnas ut- och baksida (vilket du givetvis kan lägga in själv om du känner för det).

Sammantaget är det ett program som bjuder på rejäl träning varje gång du är i gymmet, och som i stort sett täcker hela din överkroppsträning.

Vem passar det för?

 • Dig som tidigare bara har tränat bänkpress en eller två gånger per vecka och vill ha en mer strukturerad plan för att bli starkare.
 • Dig som är van vid att träna bänkpress ofta, men söker ett tidseffektivt träningsprogram där du bara bänkpressar två gånger i veckan.

Klicka här för att komma till Bänkpress Boogie – 2 dagar/vecka!

Bänkpress Boogie – 3 dagar/vecka

Bänkpress Boogie – 3 dagar/vecka innebär ett steg upp i arbetsordningen. Här ökar antalet pass per vecka från två till tre, och träningsvolymen ökar med 30 %. Belastningen varierar mellan de tre passen, både för att undvika stagnation i resultaten och överbelastning, plus för att rent mentalt hålla träningen mer intressant och lustfylld.

Varje pass tränar du bänkpress, följt av kompletterande träning för bröst, triceps, bröstrygg, biceps och utsida axlar – beroende på pass.

I det här programmet hittar du riktigt matig bänkpressträning kombinerat med komplett träning för överkroppen, allt för att göra dig till en större och starkare bänkpressare.

Vem passar det för?

 • Dig som regelbundet har tränat bänkpress två eller tre gånger i veckan och nu vill ha en tydligare plan för att bli starkare.
 • Dig som letar efter ett komplett överkroppsprogram, där bänkpress står i centrum.

Klicka här för att komma till Bänkpress Boogie – 3 dagar/vecka!

Bänkpress Boogie – 4 dagar/vecka

Bänkpress Boogie – 4 dagar/vecka. Här börjar saker och ting bli seriösa, och vi ökar på både träningsfrekvens och volym gentemot tredagarsprogrammet. Fyra gånger i veckan stämplar du in i gymmet för att lägga dig under skivstången. Belastningen och volymen går i ett vågformat mönster, där tyngre pass varvas med lättare efterhand som de behövs för återhämtning eller för att jaga efter ett kraftigare träningssvar.

För att bli en riktigt bra bänkpressare krävs, förutom mycket bänkpressträning, en hel del muskler – och här börjar den kompletterande träningen för överkroppen närmast likna kroppsbyggarträning. Du gör kompletterande träning för hela överkroppen: armar, axlar, bröst och rygg. Totalvolymen är hög i det här programmet och passar verkligen inte för alla.

Vem passar det för?

 • Dig som är van vid att träna bänkpress minst tre gånger i veckan och vill ha en tydlig plan för hur du ska balansera belastningen vid fyra pass per vecka.
 • Dig som har goda förutsättningar för återhämtning, vad gäller sömn, kost och stress.

Klicka här för att komma till Bänkpress Boogie – 4 dagar/vecka!

Bänkpress Boogie – 5 dagar/vecka

Bänkpress Boogie – 5 dagar/vecka är kejsaren i sammanhanget. Högst träningsfrekvens och högst träningsvolym, avsett för dig som kommer som bäst förberedd och med de högsta ambitionerna.

Här hittar du fem bänkpresspass i veckan i vågformad daglig periodisering, med ett helt batteri av kompletterande heltäckande överkroppsträning. Här tränar du i snitt hela 49 set bänkpress per vecka, plus ytterligare 20 set kompletterande träning för bröst och triceps. Ovanpå det tillkommer träning för bröstrygg, biceps och axlar.

Det här är vårt allra mest utmanande träningsprogram.

Vem passar det för?

 • Dig som länge har tränat bänkpress minst fyra pass per vecka och är redo att ta nästa kliv upp i träningen.
 • Dig som har mycket goda förutsättningar för återhämtning, vad gäller sömn, kost och stress.

Klicka här för att komma till Bänkpress Boogie – 5 dagar/vecka!

Kan du inte bestämma dig? Skaffa allihop med vårt paket!

Kan du inte bestämma dig för vilket du ska välja, eller vill du kanske träna dig igenom flera av programmen på sikt?

Klicka här för att köpa vårt paket med alla fyra program för 349 kr! Du sparar 447 kr.


Vi är bara nöjda om du är nöjd, därför erbjuder vi dig alltid pengarna tillbaka om köpet inte motsvarade dina förväntningar, utan att du behöver förklara varför.

Den enda risken du tar är risken för stora gains.