Avsnitt 148: Vi svarar på era bästa/roligaste/knasigaste frågor!

Borde du ta tillskott av beta-alanin? Vad är världsrekordet i bänkpress för 78-åringar? Och sjunker ditt testosteron efter att du tränat i 50 minuter?

Jepp, det är dags för ett nytt fullmatat frågeavsnitt där vi varvar högt med lågt! Spana in hålltiderna nedan för att se allt vi pratar om i dryga timmen.

Illustrationen till dagens avsnittsbild kommer från @robin8green. Tack Robin!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 07:20 – Lyssnarfråga 1: Hur ofta ska man ta beta-alanin som tillskott, om man ens ska ta det?
 • 13:20 – Lyssnarfråga 2: Jag har hört att det är dumt att överskrida 50 minuter träning eftersom testosteronnivåerna börjar sjunka då. Stämmer det?
 • 15:30 – Lyssnarfråga 3: Vad är världsrekordet i bänkpress för damer 78 år? Jag vill att min mormor ska slå det.
 • 23:10 – Lyssnarfråga 4: Behöver stora testosteronsprutande gainsgorillor mer än 100 % av rekommenderat dagligt intag av vitaminer och mineraler?
 • 27:20 – Lyssnarfråga 5: Är det bra eller dåligt att styrketräna tidigt på morgonen när målet är att bli stark?
 • 33:05 – Lyssnarfråga 6: Finns det något bra sätt att applicera ”20-rep squats”-programmet på annat än knäböj? Vad tycker ni om programmet?
 • 36:15 – Lyssnarfråga 7: Varför är kvarg bajs?
 • 40:15 – Lyssnarfråga 8: Det här med folk som sörplar BCAA under träningspassen. Vad är tanken bakom det och varför funkar det inte?
 • 44:10 – Lyssnarfråga 9: Är det rimligt att köra samma träningsupplägg vid viktuppgång som viktnedgång, det vill säga att endast kosten skiljer sig?
 • 46:35 – Lyssnarfråga 10: Tre kostfrågor från samma lyssnare! Hur snabbt behöver jag få i mig mat efter ett hårt styrkepass? Hur viktigt är det med frukost direkt på morgonen? Och förbränner jag fett bättre om jag kör konditionsträning på fastande mage direkt på morgonen?
 • 53:00 – Lyssnarfråga 11: Vad har vi att se fram emot från Styrkelabbet kommande året?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!

1 svar på ”Avsnitt 148: Vi svarar på era bästa/roligaste/knasigaste frågor!”

 1. Angående träning tidigt på morgonen. Jag har läst/hört någonstans för länge sedan att kroppen/nervsystemet är på topp vid tre och elva timmar efter man ha vaknat.

  Har själv provat tesen, och det verkar stämma på mig. Har du sett några studier kring detta, eller är det ”bro science”?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.