Avsnitt 111: Är det sämre att träna på morgonen än eftermiddag/kväll?

Gott och blandat i veckans podd! Vi tittar närmare på en ny studie som besvarar frågan om det är sämre att styrketräna på morgonen än eftermiddag/kväll. Dessutom betar vi av två lyssnarfrågor. Den första handlar om att bygga muskler utan kaloriöverskott, medan den andra ger dig vägledning i övningsval för komplett axelträning (ledtråd: det räcker inte med bänkpress eller militärpress).

Under försnacket passar vi också på att förtydliga vad vi menade i avsnitt 109, när vi pratade om bicepsskador vid marklyft med mixat grepp.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 17:10 – Kan du bygga muskler utan kaloriöverskott?
 • 22:45 – Får du sämre gains om du tränar på morgonen?
 • 36:45 – Övningsval för komplett axelträning

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag och Philip använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Relaterad läsning:

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!6 svar på ”Avsnitt 111: Är det sämre att träna på morgonen än eftermiddag/kväll?”

 1. Som 3D artist och konnässör av animerad film så känner jag att jag måste påpeka att filmen Frozen/Frost inte är producerad av Pixar utan av Walt Disney Animation Studios. Pixar är en animationsstudio som ägs av disney, men är inte inblandade i alla disneys animerade filmer.

  Det kan tyckas vara en obetydlig detalj, men hade det varit ett fint vin eller ett köttstycke ni pratade om så hade Philip kommentetat det direkt. ?

  Älskar det ni gör, för övrigt. Fortsätt med det.

  //Anton

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.