Avsnitt 138: Jobbigt behöver inte vara bra – mer om träning till fail

Är all svettframkallande träning samma sak som crossfit? Det är inte alls vad vi ska snacka om i dag, men tro fan att vi glider in på ämnet ändå. När? Lyssna så får du höra!

Nu när det är ur världen kan vi presentera dagens riktiga ämne: Träning till failure!

Visst har vi snackat om det ett i ett par tidigare avsnitt, men det har kommit ny forskning som ger oss ytterligare ett par pusselbitar.

Hur smart är det egentligen att reppa loss tills du inte längre klarar en enda repetition till, kontra att stanna med ett par reps i tanken och kanske orka göra några set till? Vi sammanfattar vad vi vet och ger våra rekommendationer beroende på om du tränar för styrka eller hypertrofi.

Vi hinner även med en lyssnarfråga: När är du stark nog för att börja tävla i styrkelyft?

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 09:45 – Dagens ämne: Ny forskning om träning till failure plus vad vi vet om ämnet hittills
  • 33:50 – Lyssnarfråga: När är jag stark nog för att tävla i styrkelyft?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.