Avsnitt 137: Så kommer du i gång med träningen efter uppehåll

Den svenska semesterperioden lider mot sitt slut och landet börjar vakna till liv igen. För en del har träningen fortsatt som vanligt hela sommaren igenom, medan andra – hör och häpna! – faktiskt unnat sig en paus.

Så hur gör du för att ta upp träningen igen efter ett uppehåll på en vecka eller flera? Hur mycket muskler och styrka kan du räkna med att ha tappat? Kan det till och med finnas fördelar med att ta ett träningsuppehåll i några veckor? Och vad är skillnaden mot att ta sig tillbaka till träningen efter sjukdom?

Mycket att snacka om i dag, och nog hörs det att vi är glada att semestern är över!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 08:20 – Dagens ämne: Så kommer du i gång med träningen efter uppehåll

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!6 svar på ”Avsnitt 137: Så kommer du i gång med träningen efter uppehåll”

 1. Bra informativt avsnitt som vanligt!

  Jag har en fråga angående proteinintag. När man säger att ett intag av protein bör vara 2 gram per kg kroppsvikt. Räknar man då att en man på 80kg ska äta en köttbit på 160g eller menar man att man ska äta ca 400g kött? 400gram kött är fett mycket!

  Svara
  • 160 gram kött innehåller inte 160 gram protein. Och protein finns i annat än kött, så du måste räkna på allt du äter – inte bara på köttbiten på tallriken.

   För övrigt är 400 gram kött bara en munsbit.

   Svara
 2. Fick en idé när jag lyssnade på avsnittet. Ett intressant träningsupplägg hade varit att köra 3-split men bara träna två grupper samtidigt och ha uppehåll med en grupp.
  Tex:
  3 veckor Ben + Press
  3 veckor Ben + Drag
  3 veckor Press + Drag

  Tror ni det hade fungerat?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.