Så tar du upp styrketräningen efter sjukdom!

Hur ska du tänka när du kör dina första pass tillbaka på gymmet efter sjukdom?

En bra tumregel är att ju mer tid du missat, desto försiktigare behöver du vara för att inte åka på så mycket träningsvärk att kommande pass blir lidande eller – ännu värre – att du drar på dig en skada.

Jag åkte nyligen på en rasande förkylning och missade cirka två veckor på gymmet. När det ÄNTLIGEN var läge för styrketräning igen, bestämde jag mig för att filma ett av mina pass och prata mer om hur vi tänker kring träning efter sjukdom.

I videon utgår jag ifrån en person som tränar 4 pass i veckan – och rekommenderar en långsam progression den första veckan tillbaka, där de första två passen närmast kan liknas vid en extra lång uppvärmning.

Värt att tänka på är att du självklart måste justera upplägget efter den träningsfrekvens och -intensitet just din kropp är van vid. Men kom ihåg: Det är bättre att ta en lugn vecka på vägen tillbaka, än missa två veckor till på grund av att du gick ut för hårt! 🙂

Gillade du den här videon och vill se mer? Prenumerera på vår Youtubekanal och lämna en kommentar med dina förslag på ämnen!2 svar på ”Så tar du upp styrketräningen efter sjukdom!”

  1. En fråga på detta, kommer att ha varit borta 14 dagar när jag har käkat klart pencelinkuren. Har lyckats hålla mat intaget som vanligt, hade precis avslutat bänkpressboogie V3 och skulle in på V4. Hur tycker ni man skall göra hära? Börja om från början eller träna ungefär som Philip visar här och sen hoppa in på v4?

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.