Avsnitt 134: Varför fastnar du på platåer – och hur kommer du förbi dem?

Alla som styrketränar hamnar förr eller senare på en platå. Det vill säga kommer till en punkt där framstegen lyser med sin frånvaro och tanken på nya personliga rekord, blir en orealistisk fantasi snarare än en naturlig del av progressionen.

Platåer kan knäcka den bästa. Och i många fall är det just vad som sker, när träningen slutar vara rolig och frustration byggs upp.

I dag ska vi alltså snacka platåer här i killgissarpodden semesterpodden! Vad är det som händer och vad kan du göra åt det? Framför allt hoppas vi kunna avdramatisera ämnet lite. Platåer drabbar ju alla. Tränar du länge nog är de snarare regel än undantag, och bara för att du inte kan höja vikterna just nu, behöver det inte betyda att du slutat göra framsteg.

Perfekt lyssning i hängmattan.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 01:50 – Dagens ämne: Varför fastnar du på platåer – och hur kommer du förbi dem?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.