Avsnitt 132: Hur mycket tillför isoleringsövningar egentligen?

Räcker det att bara träna flerledsövningar/baslyft för maximal muskeltillväxt och styrka, eller borde du krydda dina pass med isoleringsövningar också? Det är dagens inte särskilt svartvita ämne, och de rekommendationer vi ger hänger mycket på var du befinner dig i träningskarriären.

Frågan blir inte mindre komplex av att svaret skiljer sig åt beroende på vilken muskelgrupp vi diskuterar. Exempelvis verkar bröstmuskulaturen få alldeles utmärkt stimulans av bänkpress, bänkpress och mera bänkpress, medan triceps – som också bidrar till lyftet – inte stimuleras optimalt.

Som traditionen påbjuder inleder vi med en lyssnarfråga, den här gången från en 16 år ung kille som vill veta om han måste bulka för att bygga mer massa. Vi väger för- och nackdelar och delar med oss av våra personliga erfarenheter.

Kul ämnen, lärorikt och bra avsnitt!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 08:45 – Lyssnarfråga: Är det värt det att bulka för att kunna träna hårdare och bygga muskler snabbare?
  • 23:30 – Dagens ämne: Hur mycket tillför isoleringsövningar om du redan tränar baslyften?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

PS. Dagens avsnittsbild är lånad från Andreasj_85, som tatuerade in vår slogan på ena vaden. 😀

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.