Bygga muskler på kaloribalans eller underskott?

Nu ligger ett nytt klipp uppe på Styrkelabbets YouTube-kanal, där jag svarar på en fråga:

”Vad händer om man ligger i kaloribalans, äter proteinrikt och styrketränar?”

Ett av de vanligaste missförstånden när det kommer till att bygga muskler måste vara det här om hur det förhåller sig till kaloriintaget.

Ett kaloriöverskott är EN faktor som påverkar proteinbalansen positivt, men inte den enda: styrketräning och proteinintag förskjuter också proteinbalansen i en positiv riktning. Kaloriunderskott (som vid en deff) kan däremot sänka proteinsyntesen med ca 20-30 %.

I det här klippet snackar jag om vad som händer om du ligger i kaloribalans, men styrketränar och äter proteinrikt.

Relaterade inlägg:4 svar på ”Bygga muskler på kaloribalans eller underskott?”

  1. Bjud in Isabella Von Weissenberg nu som intervjuoffer. Jag vill lära mig att bli stark i knäböj som den knäböjsfantomen.

    Svara
  2. Jag undrar vad man ska gå efter riktigt när man kollar sitt kaloribehov per dag. Kollar du på 5 olika ställen/sidor får du 5 olika resultat i väldigt varieras form. Jag har fått allt från 2900 till ca 4500 i kaloribehov för att gå +-0.

    Svara
  3. Jag har ett normalt bmi, är ungefär 165 cm lång och väger nu omkring 53-54 kg. Jag har gått ner något kilo sedan jag började styrketräna, (var helt otränad). Har nu styrketränat samt deffat i ca 3 månader. Men har ändå haft mina ”fusk” dagar. Mitt mål är att tighta till kroppen och se lite mer definierad ut, bygga lite muskler. Är det i mitt fall bäst att ligga på kaloribalans eller till och med kaloriöverskott? Jag har ju inte tänkt att deffa hela tiden, utan ville göra det några månader för att tappa det överflödiga fettet. Dina bästa tips? Och hur många kalorier bör jag ligga på?

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.