Avsnitt 30: Fångens dilemma – Hur skulle du träna om du bara hade en kvart på dig?

Om du bara hade 15 minuter, tre gånger i veckan, på dig att träna – hur skulle du träna då?

Det är ämnet för dagens avsnitt!

Hålltider:

 • 00:30 – Försnack
 • 06:00 – Dagens ämne

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som jag och Philip använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och jag själv har använt deras kosttillskott ända sedan 2011. Det jag använder mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten!10 svar på ”Avsnitt 30: Fångens dilemma – Hur skulle du träna om du bara hade en kvart på dig?”

 1. Hej,

  Har varken Facebook eller Instagram så jag lämnar här.

  Väldigt bra avsnitt om kort effektiv träning, något jag själv tycker är bra då man inte har tid eller vill spendera flera timmar på gymet men vill få ett bra resultat. Så här tränar jag nästan själv. Dock är mitt A pass Marklyft och Militärpress och mitt B är Knäböj och Bänkpress. Inte supersettat, har lite mer tid än 15 min. Sen blir det lite chins och rodd också som assistans övningar.

  Jag skulle alltså ha ett A & B pass supersettat.

  A: Marklyft och Chins
  B: Knäböj och Lutande bänk.

  Min enda övning skulle vara marklyft med Trapbar. Tycker man får med quadsen mer med den än vanligt marklyft och sen tycker jag att den inte är lika slitsam för ryggen. Så det kanske skulle vara bättre allround.

  En fråga mitt upp i allt. Förlorar man något med trapbar mot vanligt marklyft? Annars känns den som ett bättre val tycker jag.

  Tack för en grym pod!

  Svara
 2. Varför inte rådfråga Kali Muscle ang. detta ämne. Kroppshyddan som påstås vara byggd i en cell av endast snabbnudlar, absolut inga illegala substanser 😉

  Svara
  • Kan ni inte prova era fängelseprogram nu ett par pass? Skulle vara intressant att veta hur det fungerar inte bara i teorin utan i praktiken också.

   Hur går det förresten med bicepsmåttet? Vill veta hur utvecklingen går utan koncentrerade bicepsövningar, eller kommer det en uppdatering i ett senare avsnitt kanske?

   Svara
 3. Tja!

  Kommentarerna på ditt Omega 3 inlägg var låst, så tänkte fråga här. Vilken olja kör du med nu? Tänkte pröva den där Möllers Tran.

  Mvh

  Svara
 4. Hej!

  Tack för en jättebra blogg. Jag har en liten fråga; jag har precis skaffat hemmagym (flyttat till ställe utan bra gym) och har inte tillräcklig takhöjd för att göra Militärpress. Hade tänkt att göra de sittandes för att komma runt det problemet, men det verkar inte vara bra för ryggen? Har du något bra tips på alternativ övning eller tillvägagångssätt?

  Tack!

  Svara
 5. Prisoners 3×15 min
  Pass A: Kettlebell 6 min (3×20 med stegrande vikt, kort setvila, funkar både som uppvärmning och pass), bänkpress 6 min (5×8 med kort setvila), bicepscurl 3 min
  Pass B: Kettlebell 3 min (3×10 med stegrande vikt, kort setvila som uppvärmning), stångrodd 6 min, militärpress 6 min
  Pass C: Marklyft/knäböj 10 min, bänkpress 5 min

  Prisoners ett pass
  Clean and press

  Svara
 6. Vilka övningar vettifan men jag hade kört på någon variant av blockperiodisering.
  Något i stil med block om 6-8 veckor (eller så länge gainzen är feta 😉 ) där blocken ser ut ungefär som såhär:
  Bänkblock:
  Pass 1: bänk
  Pass 2: bänk
  Pass 3: Annat, tex ryckdrag i 10 min följt av några set frontböj (självklart frivänder man upp vikten man just kört ryckdrag med)

  Markblock:
  Pass 1: Mark
  Pass 2: Mera mark
  Pass 3: Typ bicepscurls och annat discogymmande 🙂

  Svara
 7. Prisoners 3×15 min
  Pass A: Kettlebell 6 min (3×20 med stegrande vikt, kort setvila, funkar både som uppvärmning och pass), bänkpress 6 min (5×8 med kort setvila), bicepscurl 3 min
  Pass B: Kettlebell 3 min (3×10 med stegrande vikt, kort setvila som uppvärmning), stångrodd 6 min, militärpress 6 min
  Pass C: Marklyft/knäböj 10 min, bänkpress 5 min

  Prisoners ett pass
  Clean and press

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.