Avsnitt 204: Powerbuilding – den gyllene medelvägen?

Powerbuilding är ett populärt träningsprogram som innebär att du tränar både som en styrkelyftare (powerlifting) och en kroppsbyggare (bodybuilding), med målet att bli både större och starkare. Powerbuilding är dessutom namnet på ett av de populäraste träningsprogrammen i vår app, så det är hög tid att vi djupdyker i ämnet!

I dag ska vi alltså babbla loss om tankarna bakom powerbuilding – både vårt eget träningsprogram och konceptet i stort – och vilka belägg det finns för att det funkar att träna så här.

Därefter fortsätter vi snacka kroppsbyggning genom att titta på en ny studie som följde 24 manliga kroppsbyggare de sista fyra dagarna inför en tävling i bodybuilding. 15 av dem gjorde en så kallad kolhydratsladdning sista dagen inför tävlingen, medan nio personer struntade i det och åt på ”som vanligt”. Gjorde kolhydratsladdningen någon skillnad för hur domarna bedömde deras fysik?

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 15:25 – Dagens första ämne: Powerbuilding – för att bli både stor och stark
  • 41:30 – Dagens andra ämne: Hjälper kolhydratsladdning kroppsbyggare att prestera bättre på tävlingsscenen?

Dagens avsnittsbild är skapad av Morgan Berglund och ett av de vinnande bidragen i #styrkelabbet200!

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.