Avsnitt 155: Årets sista frågeavsnitt! Och vi har släppt en app!

Årets sista frågeavsnitt och vi hinner beta av sjutton kloka, intressanta eller bara roliga frågor. Så spana in hålltiderna nedan, här finns något för alla!

Nu till det vi längtat efter att berätta för er så himla länge, som vi äntligen avslöjar i dagens podd: VI HAR SLÄPPT EN APP! Och den är riktigt bra!

Vi har länge letat efter en träningsapp som fyller våra behov, men aldrig riktigt hittat rätt. Så vi tog saken i egna händer och byggde en egen (tillsammans med vår fantastiska utvecklare Nils).

I appen kan du logga all din träning, så klart, men också följa färdiga träningsprogram (både de vi har gratis på sajten och våra egna premiumprogram) plus få matnyttig statistik, som hjälper dig analysera din träning.

Nog om appen här. Lyssna på avsnittet i stället så berättar vi mer! Och ladda ned appen för iOS eller Android.

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack om vår nya app!
 • 10:00 – Lyssnarfråga 1: Finns det någon övning som ni har valt att strunta i på grund av begränsad rörlighet, smärta eller andra anledningar som stoppat ? Vad och varför i så fall?
 • 16:30 – Lyssnarfråga 2: Borde jag träna snedbänk om jag vill bli starkare i vanlig bänkpress och samtidigt bygga lite mer muskelmassa?
 • 20:45 – Lyssnarfråga 3: Kan jag träna farmers walk genom att bara stå och hålla tunga vikter eller måste jag faktiskt gå med dem?
 • 24:05 – Lyssnarfråga 4: Om jag ska köra ocklusionsträning av mina vader, hur högt upp ska banden spännas på benen?
 • 26:10 – Lyssnarfråga 5: Jag kör två minuter setvila. Kan vilan under uppvärmningsseten vara kortare eller bör jag hålla mig till samma?
 • 32:40 – Lyssnarfråga 6: Om ett NFL-lag skulle drafta er nästa år, vilka positioner skulle ni då, rent kroppsligt, vara mest lämpade att spela på?
 • 36:50 – Lyssnarfråga 7: Vad beror skillnaden på optimal träningsvolym, frekvens och intensitet för de olika baslyften på tror ni? Killgissa!
 • 42:00 – Lyssnarfråga 8: Finns det några studier som visar att ett långvarigt förhöjt proteinintag på cirka 1,8-2,0g/kg kroppsvikt/dygn kan inverka negativt på njurfunktionen förutsatt att man har friska njurar till att börja med?
 • 45:00 – Lyssnarfråga 9: Har ni tips på hur jag kan lägga upp träningen för en otränad 30-årig kvinna som aldrig styrketränat förut?
 • 52:05 – Lyssnarfråga 10: 5000 meter stakningsmaskin, vad är era personbästa?
 • 55:00 – Lyssnarfråga 11: Hur funkar era premiumprogram om jag vill kombinera alla lyften? Innehåller till exempel Marklyft Mambo även set och reps för bänkpress och marklyft?
 • 58:35 – Lyssnarfråga 12: Ingefärashots har varit en trend ganska länge nu, jag undrar hur stora hälsoeffekter man verkligen kan få av att dricka sådana?
 • 1:00:25 – Lyssnarfråga 13: Jag och en kompis tror inte att vi får ut all styrka när vi maxar i bänkpress, för vi har nämligen samma/högre reps-pb:s som ni men våra 1RM ligger under era. Vad tror ni det beror på?
 • 1:05:00 – Lyssnarfråga 14: Varför är det inte mer lättviktsmaterial inom styrkesporter? Typ kolfiber och aluminium.
 • 1:05:40 – Lyssnarfråga 15: Aldrig mera förrätt eller aldrig mera efterrätt?
 • 1:07:25 – Lyssnarfråga 16: Hur ställer ni er till påståendet att det endast är avancerade lyftare som behöver kompletterande träning medan det för oss andra räcker med baslyften för både hypertrofi och styrka?
 • 1:10:25 – Lyssnarfråga 17: Hur går det för Daniels distanskursande egentligen, vad ska det bli? Några kurser att rekommendera?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!10 svar på ”Avsnitt 155: Årets sista frågeavsnitt! Och vi har släppt en app!”

 1. Hej måste jag gör ”nytt” program eller finns det nån kod till Bänkpressboogie, jag har köpt på nätet.
  Ps: Ni är kanon! ??????
  Mvh Jonny

  Svara
 2. Hallå.
  Har provat på appen några gånger nu och upptäckt att jag saknar en funktion (förlåt).. visst vore det smart att om man tex, ska köra ett axelpass och ska logga en övning,, tex militärpress, att man då kan klicka på de tre prickarna på höger sida och där se vad man lyfte senast i vikt och reps? Då är det lätt och enkelt att få till en progression, man slipper komma ihåg själv alltså…(en tanke bara) annars den helt klart bästa appen att logga gympass. Ja, jag har nog provat dom flesta sådana appar som finns…
  /Fredrik

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.