Avsnitt 152: Årets julbak – så bygger du en större, starkare röv

Först ut avhandlar vi några vanliga myter om rumpträning, till exempel att det skulle räcka att bara träna knäböj för optimal rumputveckling och att det är nödvändigt att svettas i trappmaskinen.

Därefter går vi in på rumpans anatomi, förklarar varför det är en komplex muskelgrupp som behöver stimuleras på flera olika sätt och ger våra bästa tips för evidensbaserad rumpträning, inklusive våra favoritövningar.

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 11:00 – Dagens ämne: Så bygger du grymma glutéer, brutal baksida och redig röv!

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!2 svar på ”Avsnitt 152: Årets julbak – så bygger du en större, starkare röv”

  1. Hej,

    Tack för avsnittet. Jag och min flickvän har nu gjort en julkalender inspirerad av projekt julskinka med 24 stycken rumpövning à 100 repetitioner om dagen. En till avsnittet helt orelaterad fråga: jag var inne på gymgrossisten för att köpa protein och killen i kassan ville att jag skulle köpa vassle-isolat. Har tidigare kört koncentrat, men vad är skillnaden? Ger de olika effekt?

    Ha en fin jul! / Viktor

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.