Avsnitt 153: Med pulsen på Fitnessfestivalen och höftens startposition i marklyft

Två trötta gossar smyger in i dina hörselgångar i dag, för att prata om årets upplaga av Fitnessfestivalen och marklyft.

En alldeles lagom skön kombo efter att vi spenderade helgen med så många av er. Stort tack till alla ni som kom förbi och hälsade på oss! Vi ser redan fram emot att träffa er igen nästa år. <3

Dagens huvudämne utgår från en ny studie på startpositionen i marklyft. Hur skiljer sig styrka, muskelaktivering och belastning på leder åt beroende på om du startar draget som en styrkelyftare, med hög höft och stången nära kroppen, eller som en tyngdlyftare, med lägre höft och stången längre bort från kroppen?

Vi hinner även med en lyssnarfråga om powerbuilding. Det vill säga om det är en god idé att kombinera tung styrketräning med lättare hypertrofiträning i samma pass.

Hörs igen nästa vecka, kompis!

Hålltider:

  • 00:00 – Försnack
  • 11:55 – Startposition i marklyft
  • 26:40 – Kombinera tung styrketräning med lättare hypertrofiträning i samma pass?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.