1 december: Tre gubbar, tre gubbar gör tre varv på tid | Styrkelabbets julkalender 2019

Ni bad om det – vi levererar.

Förra årets ”Projekt Julskinka” lämnade tydligen en trevlig eftersmak i akterspegeln, och under hela november har vi fått frågor om vi inte ska styra upp något liknande igen.

Kärleksbarnet av vår bristande impulskontroll och vår benägenhet att falla för grupptryck läser du just nu, vi kör helt enkelt en Styrkelabbets julkalender 2019.

  • Vad är det? Tjugofyra luckor innehållandes olika träningsutmaningar mellan idag och julafton. Ibland lekfulla och roliga, ibland tuffare och roliga först efteråt.
  • Var hittar jag dem? De kommer att publiceras dagligen här på sajten samt i vår Kompisklubb på facebook. Dessutom kommer dagens lucka finnas i vår app Styrkelabbet, under fliken för träningsprogram.
  • Måste jag göra dem? Ja. Nej. Du hänger med precis så mycket eller lite som du själv vill. Gör alla, gör bara en, eller gör nio och en halv.
  • Varför? För att du tycker det är kul! För att det är när du utmanar dig och gör något du inte brukar göra som du finner nya insikter och favoritövningar. Och träningsvärk på nya platser.

Målet är att utmaningarna ska vara så icke-inkräktande på din övriga träning att du kan slänga in dem ganska enkelt i dina pass, utan att förstöra din träningsplanering i någon större utsträckning.

Ibland kommer dock utmaningarna att vara av något tyngre karaktär och tarva extra pepparkakor som uppladdning.

Förutom träningsutmaningen kommer vi i slutet av de här inläggen även dela med oss av julklappstips i den mån vi har sådana.

Nog med babbel, nu öppnar vi första luckan.

1 december: Tre gubbar, tre gubbar, gör tre varv på tid!

Dagens lucka, och den första i kalendern, bjuder nog på nyheter för dig som likt mig mest tränar styrkelyft i normalfallet!

Eftersom det är söndag och många kanske inte är på gymmet, håller vi det även fritt från redskap.

Lucka nr 1:

(tre varv, på tid)

  • 10 burpees
  • 10 knäböj med bara kroppsvikten
  • 10 armhävningar (på knä, vid behov)

Enkelt och snabbt över, men med en fin eftersmak i blodpumpen! Du gör alltså knäböjen utan någon extern belastning alls, och armhävningarna kan du göra på knäna om du inte orkar 10 vanliga.

Anteckna tiden det tog dig, och skriv i en kommentar antingen här på inlägget eller i dagens tråd i Styrkelabbets Kompisklubb!


Dagens julklappstips: Kettlebells på 30 % rea!

Jag älskar kettlebells för hemmaträning. De är mångsidiga, billiga och tar inte stor plats i hemmet.

Jag använder dessa Kettlebell BC (affiliatelänk) som du kan beställa hos Gymgrossisten. Prisvärda och bra! Dessutom har de just nu och till och med tisdag 3/12 nedsatt pris med 30 %, så beställer du nu får du dem några hundralappar billigare!

Kettlebells från Master Fitness på Gymgrossisten

En kettlebell kan vara en grym julklapp till någon som skulle kunna tänka sig att träna hemma eller utomhus!

Förslag på julklappsrim:

Svinga den hemma, svinga i dungen,
men vad du än gör: akta pungen

Är du osäker på vilken vikt du ska välja? Läs vår guide till att välja vikt på kettlebell, eller spana in lathunden nedan.

Välj vikt kettlebells

Det var det för idag – upp ur stolen och gör dagens utmaning nu! 🙂

Illustration av @robin_illustrerar

7 svar på ”1 december: Tre gubbar, tre gubbar gör tre varv på tid | Styrkelabbets julkalender 2019”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.