Styrkelabbets Storlek & Styrka – ett premiumprogram för att bli stor och stark

Styrkelabbets Storlek & Styrka – och alla våra andra program – finns i vår app StrengthLog! Ladda ned den här för iOS eller här för Android. 🙂

Går det för lång tid mellan träningspassen för varje muskel i Bodybuilding Balett? Passar det rullande upplägget i Bodybuilding 313 inte din vardag? Vill du bli både större och starkare?

Om svaren på de tre frågorna är ja, nej och ja, är Styrkelabbets Storlek & Styrka ett bra val för dig. Det är ett sex veckor långt premiumprogram med fyra träningsdagar per vecka. Det är också ett träningsprogram främst avsett för kroppsbyggning, men upplagt på ett sätt som effektivt ökar din styrka samtidigt.

Vad är då skillnaden jämfört med Styrkelabbets Powerbuilding, undrar du. Powerbuilding blandar träning för styrka och hypertrofi i ett och samma pass, med fokus på ett av baslyften. Det är sannolikt det bättre valet om ditt främsta mål är att bli starkare i baslyften och gärna bygga bra samtidigt. Med Storlek & Styrka kommer du att dela upp träningspassen för styrka och hypertrofi. Syftet med Styrkelabbets Storlek & Styrka är att vara det bättre valet om ditt främsta mål är att bygga muskler och gärna bli starkare i baslyften samtidigt.

Passen i Storlek & Styrka har inte lika stor träningsvolym som passen i Bodybuilding Balett. Istället tränar du varje muskel oftare, vilket kan ge dig större möjlighet att upprätthålla setens kvalitet passen igenom.

I grundutförandet tränar du två dagar, vilar en, tränar två och vilar två. Det betyder alltså att du lätt kan få helgen ledig, om du vill. Givetvis kan du byta träningsdagar så du tränar och vilar på andra dagar, om det passar dig bättre.

Så här ser Styrkelabbets Storlek & Styrka ut

 • Dag 1: framsida lår, bröst, axlar, triceps & vader 

Första passet är tungt och inriktat på styrka och med fokus på pressande, med marklyft inbakat. Få men tunga set för benen, sedan tunga pressar för överkroppen plus vader.

 • Dag 2: rygg, biceps, baksida lår & mage

Andra passet tränar du resten av kroppen i form av ett lättare hypertrofipass med fokus på drag. Här får kroppen hämta sig från den tunga träningen dagen innan. 

 • Dag 3: vila
 • Dag 4: framsida lår, bröst, axlar & triceps

Det tredje passet är ett pressfokuserat hypertrofipass. Lättare vikter, fler repetitioner. Det är också det pass med flest set, eftersom det flesta övningarna inte kräver så lång återhämtning mellan seten.

 • Dag 5: rygg, baksida axlar, baksida lår, vader & mage

Sedan avslutar du träningsveckan med ett tungt pass, eftersom du har två vilodagar att återhämta dig på efter det. Det här passet är dragfokuserat.

 • Dag 6: vila
 • Dag 7: vila

Tillsammans med Styrkelabbets Storlek & Styrka får du rekommendationer för progression, setvila, hur du bör tänka kring failure och repetitionshastighet, plus andra faktorer som påverkar dina resultat. Alla övningar är angivna set för set med rekommenderat antal repetitioner, dag för dag och vecka för vecka.

Styrkelabbets Storlek & Styrka finns i form av ett premiumprogram i vår app StrengthLog (till iOS och Android). Via “Läs mer”-knappen vid programmet hittar du all information du behöver innan du sätter igång.

>> Klicka här för att komma tillbaka till alla våra träningsprogram.4 svar på ”Styrkelabbets Storlek & Styrka – ett premiumprogram för att bli stor och stark”

 1. Ett av de största problemen för de flesta amatörer är just att de konstant håller på att byta program för de tror att de inte blir större tillräckligt snabbt. (för många steroidnissar i insta-flödet kanske)
  Men det i särklass största är att de kör splits som gör att det i praktiken kan bli över en veckas uppehåll mellan att en viss muskelgrupp tränas. Varför ska man isolera t ex ”framsida lår” eller ”mage” om målet är att bli större?

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.