Bodybuilding 313 – ett premiumprogram för kroppsbyggning

Bodybuilding 313, ett träningsprogram för dig som vill bygga muskler!

Om du öppnar din StrengthLog-app idag hittar du ett nytt träningsprogram där! Det är inte vilket träningsprogram som helst, utan ett premiumprogram med fokus på kroppsbyggning. 

Programmet heter Bodybuilding 313. Namnet är inte kopplat till Kalle Ankas bil och dess registreringsnummer, även om det naturligtvis är en bonus. Namnet kommer från det faktum att det är ett så kallat 3-1-3-upplägg, där du tränar tre dagar, vilar en, tränar tre, och så vidare. Ett klassiskt upplägg, som använts av många bra byggare genom åren.

Den vanligaste typen av 3-1-3-program är det så kallade Push/Pull/Legs-upplägget, där du tränar pressövningar för överkroppen första dagen, dragövningar för överkroppen den andra dagen och underkroppen på den tredje.

Varför välja Bodybuilding 313 framför andra program?

Bodybuilding 313 är inte ett P/P/L-upplägg. Vi har redan ett sådant i appen, vilket har det ovanligt fyndiga namnet Push/Pull/Legs.

Istället är det ett program baserat på antagonistträning, vilket betyder kombinationen bröst + rygg, biceps + triceps, och så vidare. Det finns även ett sådant program i appen sedan tidgare, nämligen gratisprogrammet Arnolds byggarsplit. Avgörande skillnader mellan det och Bodybuilding 313 är en lite mer förlåtande träningsvolym, inbyggd progression vecka för vecka och ett annorlunda övningsval i det senare.

Dessutom hittar du inga marklyft i 313! Ett av mycket få klagomål på Bodybuilding Balett, vårt andra premiumprogram för kroppsbyggning, är marklyften. Många älskar utan tvekan marklyft. En del aspirerande kroppsbyggare tycker dock att det är mer av en styrkelyftövning som inkräktar på deras återhämtning.

För övrigt har Bodybuilding 313 en ordentligt annorlunda design än Baletten, inte minst genom det faktum att du tränar alla muskler med dedikerade pass 1½ till två gånger varje vecka istället för en.

I appen hittar du mer utförliga beskrivningar och förslag på hur du bör tänka angående setvila, progression, och mycket mer. Tryck bara på Läs Mer-knappen för mer information, sedan är det bara att köra igång.

Ta en titt och se om det är något för dig! Du hittar Bodybuilding 313 och alla andra av våra program i vår app StrengthLog (till iOS och Android)!5 svar på ”Bodybuilding 313 – ett premiumprogram för kroppsbyggning”

  1. Om man vill lägga in markluft, jag kör sumomark, hade man kunnat byta ut benpressen på det andra benpasset mot det utan det sabbar strukturen i programmet?

    Svara
  2. Hej jag undrar om bodybuilding 313
    Passar en som vill bli starkare ock bygga muskelmassa.eller finns Det några bättre alternativ på tränings program för det.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.