Bodybuilding Balett: ett 5-dagars premiumprogram för hypertrofi!

Det här träningsprogrammet – och alla våra andra program – finns i vår app Styrkelabbet! Ladda ned den här för iOS eller här för Android. 🙂

Hej kompis!

Idag har vi den stora äran att presentera en mycket efterfrågad typ av träningsprogram, nämligen ett renodlat program för att bygga muskler. Det är ett sex veckor långt träningsprogram med fem träningsdagar per vecka. Vi pratar en riktig bro-split, med hög volym, pump och en kombination av tunga lyft och isoleringsövningar för kontakt och tryck.

Det här är programmet för dig som tränat och tag och skaffat dig basen att stå på i din styrketräningskarriär. Du gillar en ordentlig träningsvolym och har som främsta mål att bygga muskler, inte att bli maximalt stark. Var inte orolig, du kommer att bli starkare också under tiden du följer det här programmet, men det är inte dess huvudsakliga syfte. Det här är programmet för dig som vill bygga ett par voluminösa vastus, bastanta biceps och en rejäl ryggtavla.

Utöver själva träningsprogrammet får du också rekommendationer för progression, setvila, vilodagar och andra viktiga faktorer som påverkar dina resultat. Alla övningar är angivna set för set med rekommenderat antal repetitioner och är utformat för att ge dig maximal muskeluppbyggnad. Under sex veckor lotsar det dig mot det målet genom en kombination av tunga basövningar och pumpgivande isoleringsövningar.

Programmet finns i form av ett premiumprogram i vår app Styrkelabbet (till iOS och Android). Via “Läs mer”-knappen vid programmet hittar du all information du behöver innan du sätter igång.

>> Klicka här för att komma tillbaka till alla våra träningsprogram.23 svar på ”Bodybuilding Balett: ett 5-dagars premiumprogram för hypertrofi!”

 1. Hej
  Jag tänkte köra Baletten efter nyår men ser i appen över betalningsalternativ. Baletten sträcker sig över sex veckor men kan bara välja antingen en månad (som blir för kort?) eller tre månader (som blir på tok för långt för Balett).
  Jag körde Boogie för ett tag sedan och då fick man en PDF samt några Excel-filer, det blir inte samma upplägg för Baletten?

  Svara
 2. En fråga eller kanske ett önskemål snarare: kommer ni titta på att ta fram ett 4-dagars program med hypertrofi-fokus?
  Stort tack för allt ni gör och för all inspiration!

  Svara
   • Måste väl funka nästan lika bra att rulla 4 dagars veckor med ett 5 dagars program. Alltså, följ programmet och träna dom dagar du kan eller vill och ta bara nästa pass hela tiden. Lägg in vilodagar när de faller in i livspusslet eller innan dom tyngsta basdagarna.

    Ett 5 dagars program blir ju inte värdelöst för att du slänger in mer vila och kör 4 dagar. Men givetvis snäppet sämre för hypertrofi men kanske bättre för basövningarna?

    Svara
 3. Kan man plocka ut en av träningsdagarna från programmet och köra exklusivt som en del i sitt ordinarie träningsprogram eller förstör man helheten?

  Var sugen på att bara plocka in arm-dagen i mitt befintliga schema som del av träning för prioriterad muskelgrupp nämligen.

  Svara
 4. Hej! Är sugen på att testa detta schemat då jag skulle vilja ge det en ärlig chans att bygga muskler för en gångs skull.
  Men då jag inte har sett schemat(har ej premium) så undrar jag hur schemat hade påverkats om man kör kampsport en gång per vecka utöver de 5 dagar som jag förstått schemat ligger på? Jag undrar även hur det hade påverkats om man ibland kanske bara hinner med 4 st pass under en vecka, detta då livspusslet inte alltid klaffar med träningen.
  Anledningen till frågorna är för jag i så fall köper premium för att få tillgång till schemat förutsatt man inte slaviskt måste följa 5 dagar/vecka samt det inte påverkas för negativt av kampsporten.

  Tack på förhand och ett stort TACK till allt ni delar med er utav, hatten av.

  Svara
  • Ett syrekrävande träningspass per vecka borde inte vara några problem vare sig för återhämtning eller muskeluppbyggnad, om du sköter kost och vila på ett vettigt sätt i övrigt.

   För övrigt finns det även ett alternativ med 4 dagars träning per vecka i appen nu!

   Svara
 5. Hej! Tänkte testa Bodybuilding Balett 4 dagar i vecka. Skulle behöva veta om jag kan ändra ordningen på övningarna då mitt gym har hälften av övningarna på en våning och hälften på en annan våning. Kan jag ta övervåningen först tex? Och är det något speciellt jag behöver tänka på då?

  Övervåning – Barbells och dumbbells under 10 kg
  Undervåning – Maskiner och dumbbells över 10 kg

  Tacksam för snabbt svar då jag tänkte sätta igång snart!

  Svara
  • Övningsordningen är uttänkt för att och aktivera och trötta ut musklerna i en viss ordning. Visst kan du ändra om den hur du vill, men då är det inte längre det här programmet du följer och det är ingenting jag har kalkylerat för.

   Svara
   • Tack Andreas, tänkte testa programmet (i rätt ordning) en vecka utanför appen och sedan köpa premium 3 månader om det känns som ett bra program för mig och köra det 2 gånger. Vill öka i muskler utan att skada mig.

    Tänkte bara höra om det är samma antal reps under alla set eller om reps ökar/minskar per set? Tänkte så jag inte inte är helt ute och cyklar under testveckan gällande reps. Och används samma vikt vid alla set eller ska man öka vikt efter varje set generellt? Undrar också om det är längre vila (2 min) vid alla basövningar och kortare vid alla isolatoriska (1 min)? Blir riktigt taggad ju mer jag sätter mig in i detta program!

    Svara
 6. Hej! Har ett hemmagym med en powercage Inga maskiner men rejäl skivstång många hantlar, viktväst, . Kommer jag kunna göra alla övningar?

  Svara
  • De flesta, men inte alla. Programmet innehåller en del maskinövningar som du får ersätta med någon övning med fria vikter du gillar.

   Svara
 7. Hej!

  Vet att du delvis berört frågan tidigare, men hur tycker du att man borde lägga upp programmet (4-dagars versionen) om man ska kombinera det med kampsport? Jag tränar kickboxning 90-120 minuter x 4 ggr/veckan och kör just nu ett 3-dagars mer minimalistiskt ”styrke-fokus” program vilket fungerat väl. Jag är dock väldigt sugen på att ge det här programmet en chans men vill samtidigt inte att kickboxningen blir lidande. Rekommenderar du att man gör några justeringar av programmet eller tror du man kan köra på som det är tänkt? Alla tips uppskattas!

  Tack på förhand!

  Svara
 8. Hej,

  Måste man köra passen i denna ordning eller kan man ändra på det? Pass 1: bröst och mage, pass 2: rygg, pass 3: axlar, pass 4: ben, pass 5: armar

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.