Avsnitt 206: Tips för att bolla träning och familjeliv? Går det att leva på styrkelyft? Nya lyssnarfrågor!

Fitnessfestivalen är över för den här gången och i dagens avsnitt möter du två trötta men lyckliga pojkar. Så vi håller det löst och ledigt genom att plocka in tio lyssnarfrågor från Styrkelabbets kompisklubb på Facebook.

Självklart handlar några frågor om just Fitnessfestivalen, men vi hinner också snacka om kettlebellmaratons, lämplig progression efter en skada, att bolla träning med familjeliv och en hel del annat kul.

Som vanligt hittar du alla frågorna i hålltiderna nedan!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 03:50 – Lyssnarfråga 1: Var kan jag köpa protein och kettlebells? Tror aldrig ni har tagit upp det i podden!
 • 05:05 – Lyssnarfråga 2: Vad var roligast på Fitnessfestivalen i år? Vad var bäst?
 • 08:20 – Lyssnarfråga 3: Hur många paket gröna marmeladkulor fick Philip på Fitnessfestivalen?
 • 10:10 – Lyssnarfråga 4: Finns det något recept på lämplig progression när man ska stegra träningen efter en skada? Jag känner mig helt återställd, men inte vill råka träna sönder mig igen.
 • 15:00 – Lyssnarfråga 5: Krävs det stor talang för att lyckas kvala till SM i klassisk styrkelyft, eller kan de flesta med normal genetik träna sig dit?
 • 19:50 – Lyssnarfråga 6: Vad är bästa köpet, kettlebells eller hantlar för gymkompletterande hemmaträning?
 • 24:50 – Lyssnarfråga 7: Kommer Daniel att prova på kettlebell marathon?
 • 28:15 – Lyssnarfråga 8: Hur har era andra hälfter genom åren hanterat att ni har spenderat så mycket tid på gymmet? Jag känner att jag skjutsar över mycket ansvar på min fru när jag lämnar henne på kvällarna med tre barn ”bara” för att träna.
 • 33:55 – Lyssnarfråga 9: Är det nödvändigt att träna marklyft eller räcker det med isoleringsövningar om jag har som mål att tävla i kroppsbyggning?
 • 38:20 – Lyssnarfråga 10: Går det att tjäna pengar på styrkelyft? Genom spons så klart, men finns det fler sätt? Är det prispengar på mästerskap? Så att man kan satsa helhjärtat och ha det som sitt jobb?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!1 svar på ”Avsnitt 206: Tips för att bolla träning och familjeliv? Går det att leva på styrkelyft? Nya lyssnarfrågor!”

 1. Jag har en fråga. Om jag bara kan Styrketräna 3 dagar i veckan och vill köra ett fjärde pass med kondition. Hur bör jag dela in styrkepassen? Övningar, set/reps osv för att bygga optimal muskeltillväxt.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.