11 december: I’m Running the Rack for Christmas | Styrkelabbets julkalender 2019

Hur gick det med frivändningarna i gårdagens lucka? Det är en sån där övning som jag inte har tränat så mycket, men alltid tycker är rolig när jag provar!

I dagens lucka av Styrkelabbets julkalender är det återigen dags att pumpa upp biceps lite grand: det är dags för en riktig gymklassiker!

11 december – Run the Rack

Till dagens utmaning kommer du att behöva ett välsorterat hantelställ. Alternativt ett par ställbara hantlar och flinka fingrar.

Lucka nr 11:

I dagens lucka ska du helt enkelt göra ett dropset av hantelcurls, och du ska göra totalt fyra set, där du tar varje set till fail. Så fort du når fail byter du till lättare hantlar och påbörjar nästa set.

Det kan till exempel se ut så här:

  1. 15 kg x 10 reps
  2. 12 kg x 8 reps
  3. 10 kg x 6 reps
  4. 8 kg x 7 reps

Efteråt kan du ta en bild på din fantastiska bicepspump, gå in i Styrkelabbets kompisklubb, leta upp tråden för dagens lucka, och posta bilden där! 😉

Dagens julklappstips: ställbara hantlar!

Vet du hur mitt styrketräningsintresse tändes? Jag var omkring tolv år gammal, och fick i julklapp ett paket ställbara hantlar, komplett med en plansch med övningsbeskrivningar.

Sådana hantlar må ha ett särskilt sentimentalt värde för mig, men faktum kvarstår att ett par ställbara hantlar är en ypperlig julklapp både till den som just kommit igång med styrketräning, eller den som redan är frälst.

Dagens julklappstips är de här ställbara hantlarna (affiliatelänk) från Gymkompaniet.

hantelpaket i järn 2 x 18 kg

Det här är ett hantelpar som består av 2 st hantelstänger à 2 kg styck, fyra stycken 5 kg viktskivor, fyra 2 kg viktskivor och fyra 1 kg, samt fyra skruvlås. Totalt ger det möjlighet att lasta 2 st x 18 kg hantlar, alltså 36 kg sammanlagt.

En perfekt julklapp till den träningsintresserade helt enkelt, och du kan köpa dem här. (affiliatelänk)

Förslag på julklappsrim:

Curla, lyft, ro och pressa,
muskler bygger du enkelt med dessa!

Illustration av @robin_illustrerar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.