Avsnitt 253: Ska du försöka träna bort asymmetrier? Finns det vettig optinoja? Nya lyssnarfrågor!

Korvkalaset är över i Styrkelabbet podcast! Eller?

Luddiga frågeställningar till trots, det här är ett avsnitt du inte vill missa.

Vi har nämligen laddat upp med era bästa frågor, en inte så liten överraskning OCH en bonuskaramell vid sidan av det, i form av en exklusiv rabattkod hos vår poddsponsor Gymgrossisten.com.

Alla lyssnarfrågor ser du, som vanligt, i hålltiderna nedan!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 07:25 – Lyssnarfråga 1: Hur ska jag tänka kring asymmetrier i kroppen? Är det viktigt att försöka träna bort dem?
 • 15:10 – Lyssnarfråga 2: Vilken optinoja har ni själva lidit mest av? Och kring vad är det mest rimligt att ha optinoja – kost eller träning?
 • 20:00 – Lyssnarfråga 3: 20 rep squat routine, bra eller anus?
 • 24:55 – Lyssnarfråga 4: Om jag bara bryr mig om muskeltillväxt, är det då inte mer fördelaktigt att kötta i maskiner för att helt isolera övningen kontra fria vikter?
 • 29:30 – Lyssnarfråga 5: Ni har nämnt flera gånger i podden att kvinnor har cirka hälften av muskelmassan på överkroppen jämfört med män. Nu undrar jag om det är när man jämför en ”genomsnittsman” med en ”genomsnittskvinna” eller är det när man jämför två personer av samma längd/vikt?
 • 31:15 – Lyssnarfråga 6: Skulle ni kunna göra lite fler tävlingar för oss lyssnare, med premium i appen som pris? Kanske en comeback av månadens utmaning!
 • 33:10 – Lyssnarfråga 7: Om jag har svårt att hitta en bra brygga och bendriv i bänken, hur ska jag gå tillväga för att hitta det?
 • 39:35 – Lyssnarfråga 8: Arnoldpress, bu eller bä?
 • 42:25 – Lyssnarfråga 9: Hur får jag stora muskler fastän jag bara spelar padel hela tiden?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!4 svar på ”Avsnitt 253: Ska du försöka träna bort asymmetrier? Finns det vettig optinoja? Nya lyssnarfrågor!”

 1. Väldigt bra avsnitt! Sandrine är ju en naturbegåvning i poddande måste jag säga. Henne får ni ha med oftare 🙂

  Svara
 2. Ett önskemål om framtida ämne: ”Hur fortsätta träna med ljumskbrock?” Har nyligen drabbats för andra gången och jag har förstått att det inte är helt ovanligt, speciellt vid styrketräning. Nu i Coronatider får man tyvärr räkna med väntetider till operation uppemot ett år eller i värsta fall längre. Man vill ju hålla igång så gott det går ändå, men inte helt enkelt att få till ett heltäckande program med övningar som ger lägre buktryck. Så kanske ett ämne värt att ta upp. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.