Styrkelabbets Kroppsviktsbyggning: ett träningsprogram för dig som är gymlös men inte rådlös

Är gymmet stängt? Är du ute i sommarstugan? Har hotellets gym inte mer än en medicinboll, en chinsstång och en rostig Monark från 1987? Du kanske sitter i karantän?

I sådana fall har vi lösningen. Med vårt nya träningsprogram, Kroppsviktsbyggning, kan du fortsätta bygga muskler även när du inte har tillgång till ett gym. Även om du har passerat nybörjarstadiet och bygger på rätt hög nivå.

Den enda utrustning du behöver är din egen kropp och någonting att hänga från. En chinsstång är naturligtvis ideallösningen, men vad som helst som du kan hänga från och som håller för din kroppshydda fungerar. Kan du gå ut, kanske du till och med kan köra ett ryggpass i vårsolen och göra dig till åtlöje i en klätterställning eller liknande. Men skrattar bäst som skrattar sist, när det är du som är bredast.

Dessutom behöver du en ”hantel”, men där fungerar vilken väska med handtag som helst, som du lägger en sten, ett par mjölkpaket eller en tjock katt i.

Själva upplägget är ett roterande push/pull/legs-program, där du tränar igenom kroppen på tre dagar. Därefter tar du antingen en vilodag eller börjar om från början. Du tränar alltså varje muskelgrupp två gånger per vecka och med en förhållandevis hög volym.

Programmet innehåller en del ovanliga övningar, som ett par varianter av armhävningar som tvingar dina axlar och triceps att arbeta mer än vanligt. När vi inte har någon övningsbeskrivning i appen (än!) har jag lagt in en sådan i programmets ”Läs mer”-text. Där hittar du också information om hur du bör tänka kring saker som repetitionsantal och progression.

Programmet finns i form av ett premiumprogram i vår app Styrkelabbet (till iOS och Android). Via “Läs mer”-knappen vid programmet hittar du all information du behöver innan du sätter igång.

Andra grundläggande träningsprogram för hela kroppen, med övningar utan redskap och som du kan utför hemma hittar du här:

Hemmaträningspass utan redskap: 7 övningar för hela kroppen

Träna hemma: Träningsprogram & övningar utan redskap5 svar på ”Styrkelabbets Kroppsviktsbyggning: ett träningsprogram för dig som är gymlös men inte rådlös”

 1. Jag pysslar med calisthenics och gode taggad på det här.

  Överväger att skaffa premium bara för att få tillgång till programmet!

  Är det uppbyggt på samma sätt som baletten, alltså en 6-veckors cykel med ”inbyggd” progression?

  Svara
 2. Nej, det är det inte. Träning baserad på 1RM fungerar inte riktigt med kroppsviktsträning. Det är inte många som har räknat ut eller testat sina maxlyft i olika kroppsviktsövningar. Progressionen består av att göra fler repetitioner upp till ett visst antal för att därefter göra övningarna tyngre på olika sätt. Programmet består dock av övningar som de flesta antagligen inte behöver mycket, om någon, extra belastning för. Det finns också alternativ till många av övningarna, om man är för stark alternativt för svag för standardvarianten.

  Svara
  • Jag förstår. Synd, hade hoppats på ett kroppsviktsuppläg likt baletten.

   Skulle du rekomendera programmet för en medelerfaren, som har tränat seriöst i 4-5+ år och vill utföra sin kroppsbyggning med hjälp av kroppsvikt?

   Svara
   • Det är just för ett sådant syfte jag skapat programmet, så jag tänker inte säga att jag inte rekommenderar mina egna program. Däremot kan jag inte garantera att det passar alla perfekt. Det går inte att göra ett program som ska passa så många som möjligt och samtidigt individanpassa det. Därför förbjuder mitt samvete mig att säga att det är värt att betala för Premium enbart för det. Premium innehåller mycket mer som gör det värt pengarna, men bara för en sak vet jag inte. Å andra sidan är jag snålast och har väldigt svårt att betala för appar överhuvudtaget.

    Så ja, jag rekommenderar det. Premium är värt priset, men om det är värt priset om du aldrig kommer att titta på något annat i appen är mer ett personligt och ekonomiskt val.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.