Träningsprogram: Styrkelabbets Halvkropp Hypertrofi: ett över-/underkroppsprogram för dig som vill bygga muskler

Vill du avsätta fyra dagar per vecka i gymmet till att bygga muskler? Då är ett träningsprogram där du delar upp kroppen i en så kallad halvkroppssplit ett av de mest populära alternativen. Du tränar två överkroppspass och två underkroppspass i veckan, separerade av en vilodag. Därefter tar du två vilodagar, förslagsvis över helgen, innan du börjar om från början igen.

Från och med idag hittar du ett hypertrofiinriktat över-/underkroppsprogram i vår app Styrkelabbet (till iOS och Android). Halvkropp Hypertrofi (eller StrengthLog’s Upper/Lower Hypertrophy för dig som föredrar språkvalet engelska i appen) är den inte alltför avlägsna släktingen till vårt populära helkroppsprogram Helkropp Hypertrofi. Det är ett komplett träningsprogram som under sex veckor lotsar dig genom gymmet med muskeltillväxt som mål. Du får också rekommendationer för setvila, repetitionshastighet och riktlinjer för hur du bör tänka när det gäller progression och val av belastningar.

Vi har redan ett utmärkt över-/underkroppsprogram anpassat för dig som är på medelnivå och vill bygga muskler och bli starkare på ett effektivt sätt. Vilket syfte fyller då ännu ett halvkroppsupplägg, undrar du säkert, med all rätt.

Det här är ett mer utbyggt träningsprogram över sex veckor med inbyggd progression, speciellt avsett för dig som vill träna fyra dagar per vecka med fokus på att öka i muskelmassa. Det är aningen mer avancerat och krävande än vårt andra alternativ. Det har mer fokus på pump och volym och känsla. Därmed inte sagt att du inte kommer att bli starkare medan du följer det. Det garanterar de tunga baslyften som ingår i upplägget på veckobasis, med inbyggd progression allteftersom programmet fortskrider. Fokus ligger dock på att bygga muskler mer än att bli stark, även om de båda gärna går hand i hand.

Programmet hittar du som sagt i form av ett premiumprogram i vår app Styrkelabbet. Via “Läs mer”-knappen vid programmet hittar du all information du behöver innan du sätter igång.

>> Klicka här för att komma tillbaka till alla våra träningsprogram.4 svar på ”Träningsprogram: Styrkelabbets Halvkropp Hypertrofi: ett över-/underkroppsprogram för dig som vill bygga muskler”

  1. Vad tror du om påverkan på muskeltillväxt av detta program om man lägger till 2 HIIT-pass på 2 av 3 av de träningsfria dagarna?

    Svara
  2. I programbeskrivningen står det att man bör ha lämnat nybörjarstadiet för att köra detta program. Men hur definierar man egentligen en nybörjare?

    Svara
  3. När du inte längre kan öka vikt eller på annat sätt kan göra framsteg från pass till pass utan det krävs kanske 3+ pass eller 4 veckor för att kunna öka vikten.

    Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.