Avsnitt 222: För- och nackdelar med tio vanliga varianter av marklyft

Rätta oss om vi har fel, men alla tränar någon form av marklyft.

(Vi har fel, men rätta oss ändå.)

I dagens avsnitt går vi igenom för- och nackdelar med de tio vanligaste varianterna av marklyft:

 1. Smalmark
 2. Sumomark
 3. Pausmark
 4. Tempomark
 5. Upphöjda marklyft
 6. Långa marklyft
 7. Ryckmark
 8. Trapbarmark
 9. Rumänska marklyft
 10. Raka marklyft

Har du någonsin sett ett så härligt smörgåsbord förut? Alla varianter ovan har tydliga platser i verktygslådan, och vi ger oss på att reda ut vilka de är – för att du ska kunna göra vettiga val om du av någon anledning vill krydda din marklyftsträning med fler varianter!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 06:35 – Dagens ämne: För- och nackdelar med tio vanliga varianter av marklyft

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!2 svar på ”Avsnitt 222: För- och nackdelar med tio vanliga varianter av marklyft”

 1. Har maratonlyssnat på utvalda podcasts sedan er premiär. Detta är ett kinderägg för en som tränar: massor av bra tränings tips, intressant fakta och härlig underhållning.

  Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.