Avsnitt 219: Hur bygger du bredare armar? Är benspark farligt för knäna? Ny skörd lyssnarfrågor!

Athlean-X har nästan tio miljoner prenumeranter på Youtube. Och han har många bestämda åsikter om hur du ska träna rätt.

Vad tycker vi om det egentligen? Det är bara en av alla viktiga lyssnarfrågor vi hinner beta av i dagens avsnitt!

Kallas det där clickbait? Jo, det gör det nog. Och vi pratar mestadels om annat. Till och med pyttelite om vår vän Josef Eriksson (som enligt ett envist rykte INTE kommer klara att dra 300 kg marklyft i år), som fick äran att vara med på dagens fina omslagsbild av @robin_illustrerar trots att han inte gästar avsnittet. Så kan det gå …

Alla frågor i hålltiderna nedan!

Hålltider:

 • 00:00 – Försnack
 • 05:45 – Lyssnarfråga 1: Vem av Daniel och Philip vinner i armbrytning?
 • 10:10 – Lyssnarfråga 2: Hur får jag bredare armar? Alltså så att de ser bredare ut framifrån.
 • 15:40 – Lyssnarfråga 3: Kan benspark vara skadligt för knäna?
 • 19:35 – Lyssnarfråga 4: Tränade Daniel på ett kommersiellt gym innan han fixade hemmagymmet? Hur länge tränade han i så fall där och hur kom han fram till att han ville ha ett hemmagym?
 • 25:15 – Lyssnarfråga 5: Jag har länge varit nyfiken på det här med hälsofördelar av styrketräning och förhållandet mellan dem och progression. Får jag hälsofördelar av min träning även om jag inte fortsätter utvecklas och slår nya PB:s eller är progressionen en förutsättning för att träningen ska vara nyttig för mig?
 • 29:20 – Lyssnarfråga 6: Hur länge tror ni en människa skulle klara sig genom att enbart äta av sig själv?
 • 33:25 – Lyssnarfråga 7: Finns det planer på att lägga till kostloggning i appen?
 • 35:20 – Lyssnarfråga 8: Är det högst chans att Philip kommer att tävla i styrkelyft igen eller är bodybuilding närmare? Och när går Daniel om Philips all-time-total i styrkelyft?
 • 42:45 – Lyssnarfråga 9: Om ni för all framtid skulle bli ihågkomna för skapandet av ETT träningsprogram, vilket då och varför?
 • 47:55 – Lyssnarfråga 10: Om jag vill vänja mig av med dåliga vanor i bänkpress, som rumplyft och att studsa stången på bröstet, ska jag försöka ändra en sak i taget eller försöka ta alla ändringar samtidigt?
 • 53:10 – Lyssnarfråga 11: Den där studien på chins ni pratade om i förra avsnittet, kan det vara så att gruppen med lägre träningsvolym helt enkelt blev bättre toppade än den andra gruppen?
 • 57:55 – Lyssnarfråga 12: Lutar ni er alltid enbart på vetenskap eller även på förståsigpåare i sociala medier? Exempelvis Athlean-X.
 • 1:08:20 – Lyssnarfråga 13: Varför driver ni Styrkelabbet i stället för att ha vanliga kneg?

Du kan lyssna på avsnittet via spelaren här under, ladda ner det via den här länken, eller lyssna och prenumerera på oss i din podcast-app eller på Spotify (sök efter ”Styrkelabbet”!).

Gymgrossisten sponsrar Styrkelabbets podcast!

Om du vill se vilka kosttillskott eller träningsprodukter som vi använder, gillar eller rekommenderar, ta och klicka på den här länken eller bilden nedan för att komma till vår sida hos Gymgrossisten!

Styrkelabbet Gymgrossisten

Gymgrossisten är exklusiv sponsor till Styrkelabbets podcast, och vi har använt deras kosttillskott i många år nu. Det vi använder och gillar mest är Whey-80 (proteinpulver) och Creatine Monohydrate (kreatin). Det och fler bra saker hittar du på länken här!

Relaterade länkar

Tidigare avsnitt av podcasten:

Annat:

Lämna gärna en kommentar här nedan med önskemål om framtida ämnen för podcasten eller frågor som du vill att vi svarar på!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.