Första intryck och montering av min nya dipsställning

I fredags kom ett skepp lastat, med vad som förhoppningsvis blir ett effektivt verktyg för att bryta ny mark i bänkpress: en dipsställning!

Jag har tidigare haft stor framgång i att bli starkare i bänkpress med hjälp av armhävningar, och har ökat mitt bänkmax med 10 kg på bara några månader vid två tillfällen nu (från 140 till 150 kg, och från 152,5 till 162,5 kg).

Nu är jag återigen på en platå där armhävningarna inte verkar hjälpa ytterligare, och då tänkte jag att det är dags att skruva upp intensiteten lite. Dips tränar också både bröst och triceps, och borde kunna vara en god fortsättningsövning.

I nuläget klarar jag kanske 10 dips som mest. Jag väger cirka 110 kg, och bänkpressade 162,5 kg i en singel med stopp för två dagar sedan. Om jag kunde träna mig upp till att bli starkare i dips, så kanske det har en trevlig överföring till bänkpressen? En rolig övning är det i alla fall, så jag ser fram emot att ge det ett försök! Därför har hemmagymmet nu utökats med en dipsställning!

Köpa och montera dipsställning

Den här dipsställningen är av märket Master, och jag fick den av Gymkompaniet för att testa, samt använda till övningsdemonstrationer. Du kan köpa den på länken här: Dipsställning Master.

Observera att länken är en affiliatelänk, vilket innebär att Styrkelabbet får provision på ditt eventuella köp, förstås utan att det kostar mer för dig. Det är ett av våra sätt att finansiera vårt arbete med fritt tillgängliga artiklar, guider och podcasts.

Inräknat att jag hade en tvååring till ”hjälp” under hela monteringen, samt satte ihop delarna fel först och fick ta isär dem igen, så tog det över en timme att montera dipsställningen. Om du inte tar hjälp av en tvååring, tittar noggrannare på monteringsanvisningen, samt kanske har hylsnycklar istället för u-nycklar (vilket kommer snabba på skruvandet) så kanske du kan montera den på … 5–10 minuter?

Dipsställning omonterad
Ett skepp kommer lastat! Alla delar var inplastade, hela och rena.
Dipsställning ritning
Monteringsanvisningen. Kan väl inte vara så svårt.
Dipsställning monteras
I färd med att montera ihop fel. Den guldiga shakern där innehåller Whey-80.
Felmonterad dipsställning
Här insåg jag att jag har satt ihop den fel. Bara att ta isär igen.
Rätt ordning
Så här ska den sättas ihop först, vilket framgår om man tittar på monteringsanvisningen. Sedan ska de tvärgående delarna monteras.
Dipsställning i hemmagymmet
Nu gick det bättre! Vilken skönhet!
Dipsställning hemmagym
Dipsställningen har inga problem med 110 kg Styrkelabbare.

Dipsställningen ger ett mycket stabilt intryck trots sin ganska minimalistiska design. Jag väger 110 kg, och den är stadig när jag gör dips i den. Jag tror inte den kommer att ha några problem om jag hänger på mig extra vikt heller; maximal användarvikt är 180 kg enligt produktbeskrivningen. Kvalitetskänslan är hög, och trots det är den inte tyngre än att den går att flytta omkring ganska enkelt.

Kort och gott verkar detta vara ett bra val av dipsställning för hemmagymmet, och jag ser fram emot många hundratals ton lyfta på den här i framtiden!

Köp dipsställningen här (affiliatelänk)


Klicka här för att komma till vår samlingssida om att bygga hemmagym.

6 svar på ”Första intryck och montering av min nya dipsställning”

    • Jag hittade snabbt gränsen för överansträngning med dips, så just nu kör jag bara dips något enstaka pass per vecka. Är dock igång med armhävningar för fulla muggar igen, och gör mellan 50-100 st per dag + 2 st bänkpass per vecka (Bänkpress Boogie 2 dgr/v). Kommer troligen tävla i åtminstone bänk på serietävling 2, ska bli kul att se om det kan bli PB! 🙂

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.